|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Arap Tavası (Hatay) konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.04.2014, 03:49 | #1 (permalink) |
| Arap Tavası (Hatay) Arap Tavası (Hatay) Malzemeler: 500 gr orta yağlı kıyma 4 kuru soğan 4 diş sarımsak 4 dolmalık biber veya 5-6 tane çarlıston biber 1.5 kg domates (ben 1 kiloluk kavanozlarda hazırladığım domates konservesini kullandım) Yapılışı: Kıyma tavaya alınır. Üzerine zeytinyağı eklenir, sulandırmadan orta ateşte kavrulur. Kuru soğanlar yemeklik doğranır, kavrulan kıymanın üzerine eklenir. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte kavrulur. Biberler doğranır, tavaya ilave edilir. 2-3 dakika kavrulup üzerine domatesler eklenir. Tuz da ilave edilip kapağını kapatıp pişmeye bırakılır. Ben biber salçası kullanmayı tercih etmiyorum, bu aşamada içine biraz pul biber ekledim. Zaten kullandığım biberler de hafif acıydı. Siz nasıl isterseniz kullanabilirsiniz. Tavamız pişince üzerine doğranmış maydanoz, karabiber eklenir karıştırılır. Servise hazır...
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |