Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Damla Sakızlı Kuzu Incik Kapama

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Damla Sakızlı Kuzu Incik Kapama konusu , Damla Sakızlı Kuzu Incik Kapama Malzemeler 10 adet Kuzu İncik 3 çorba kaşığı Un 100 gr Tereyağı 400 gr havuç 1 kg patates 1 adet marul 1/2 limon 2 adet ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.07.2014, 00:41   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Damla Sakızlı Kuzu Incik Kapama



Damla Sakızlı Kuzu Incik Kapama





Malzemeler
10 adet Kuzu İncik
3 çorba kaşığı Un
100 gr Tereyağı
400 gr havuç
1 kg patates
1 adet marul
1/2 limon
2 adet damla sakızı
1/2demet dereotu
10 diş sarmısak
Tuz, karabiber
1 adet defne yaprağı
Tarif
Bir tencerede Tereyağını kızdırıp kuzu incikleri harlı ateşte soteleyin
Kuzu inciklerin yüzeyleri hafifçe renk değiştirdiğinde, defne yaprağı, arpacık soğan ve sarmısağı bütün olarak tencereye ilave edin
Sotelediğiniz kuzu incikleri, tencerede suyunu çektiği anda un ilave ederek kısa bir süre daha soteleyin
Etlerin üzerine yaklaşık 1 parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynamaya bırakın
Tencereyi ara ara karıştırıp kaynattıktan sonra üstünde oluşan kefi alıp kısık ateşte pişirmeye bırakın
Patates ve havuçları düzgün şekilde doğrayıp hazırladıktan sonra kararmamaları için soğuk suyun içinde bekletin
Marulun iri yapraklarını alıp tuz ve limon ilave edilmiş kaynar suyun içine blanşe edip buzlu suya alın
Etlerin pişmesine yakın havuçları tencereye ekleyin
Havuçların pişme süresine yakın iken patatesleri ilave edin
1/2 limonun kabuklarını soyup fileto olarak çıkartın
Minik tavla zarı şeklinde doğranmış limonu, damla sakızını, karabiberi ve tuzu ekleyip yemeği lezzetlendirin
Pişen incikleri dikkatlice tencereden alıp blanşe edilmiş marul yaprakları ile sarın
Hazırladığınız kuzu incikleri, marulların birleşim yeri tencerenin altına gelecek şekilde yerleştirip kısık ateşte 5 dk kadar kaynatın
Damla sakızlı kuzu incik kapama piştiğinde taze kıyılmış dereotunu ilave edip 10 dk
kadar tencerenin ağzı kapalı olarak dinlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz


alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
FeCr, Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 06:29