Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Glorik Yemeği

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Glorik Yemeği konusu , Glorik Yemeği Malzemeler: - 250 gr. Orta yağlı kıyma - 2 çay bardağı köftelik bulgur - Yarım çay bardağı irmik - 1 tatlı kaşığı tuz Sosu için; - 2 yemek ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 23.08.2014, 21:40   #1 (permalink)
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Glorik Yemeği



Glorik Yemeği





Malzemeler:

- 250 gr. Orta yağlı kıyma
- 2 çay bardağı köftelik bulgur
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı tuz


Sosu için;

- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1çay kaşığı biber salçası(isteğe bağlı)
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy domates rendesi
- Kuru nane
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- İsteğe göre kuru reyhan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ufak bir damla limon tuzu
- 1 litre kaynamış su

Köftesinin yapılışı:

250 gr. Kıymayı, 2 çay bardağı bulguru, yarım çay bardağı irmiği ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kaba koyup yoğurmaya başlayın. Yanınızda bir kase su bulundurup ara sıra bir avuç su alarak köftenin harcına dökün ve tekrar yoğurun. Hamur katılaştıkça az su vurarak 10 dakika yoğurmaya devam edin. Sonunda güzel bir kıvam alacak. Ele yapışmayacak, çok cıvık veya çok katı da olmayacak.
Bu hamurdan önce büyük parçalar koparın o parçaları elinizle sıkarak uzatın ve ufak parçalar elde edin. Daha sonra eşit bölmeye çalıştığınız her parçayı elinizle yuvalayın. Bir kaba koyun.


Sosun yapılışı şöyle:

Orta boy tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı koyup ısıtın. İnce kıydığınız kuru soğanları atıp iyice kavurun.
Ardından 2 yemek kaşığı salçayı, dilerseniz 1 çay kaşığı biber salçasını ekleyin. Salça kavrulduğunda domates rendesini de koyup kavurmaya devam edin.
Sonra salçanın üzerine 1 litre kaynamış su dökün. Hepsini beraberce kaynatın ve 1 tatlı kaşığı tuz dökün. 1 ufak parça limon tuzu da attığınız suya en son köfteleri atın ve yine kaynatmaya devam edin.
10 dakika kaynayan glorik yemeğimizin altını kapatın. (Zaten yağı su yüzüne çıkmış olacak.)
Son olarak üzerine kuru naneyi, dilerseniz 1 tatlı kaşığı kuru reyhanı serpip, servis yapın.

__________________
SON...
deli1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Behice, deli1
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 02:53