Bira ile pişirilen tavuk Bira ile pişirilen tavuk Tavuklu tariflerde farklı lezzetler arayanlar için en güzel seçeneklerden biri birayla pişirilmiş tavuk tarifidir. Bu özel lezzeti, özel günlerinizde rahatça yapabilirsiniz. Özellikle, içkili sofralarınızda menülerinize ekleyebilirsiniz. Alkol kullanmaktan çekinen kişilere hemen hatırlatalım. Yemeklerde kullanılan alkollü içecekler, pişirme esnasında alkollü özelliklerini tamamen yitirmektedir. Sadece aroması kalmaktadır. Bu nedenle, tarifleriniz de bira ve şarap gibi alkollü içecekleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Malzemeler: 1 adet 8 eşit parçaya bölünmüş tavuk, 1 şişe bira, 200 gram füme dana jambon, Yarım limon, 4 adet soyulmamış sarımsak, 8 adet adaçayı yaprağı, Tuz ve karabiber. Yapılışı: Fırını, önceden 210 dereceye ayarlayın. Tavuğu iyice yıkayarak, derilerini güzelce ayıklayın. Tuzlayın ve biberleyin. Bu arada, jambonu şeritler halinde kesin. Yarım limonu da küp küp doğrayın. 8 adet parçaya böldüğünüz tavuk parçalarını bir fırın kabına koyun. Bütün malzemeyi de tavuğun üzerinde dökün. Ardından, birayı da ekledikten sonra, fırında, sık sık kontrol edip çevirerek, yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirin. Tavuk fırından çıktıktan sonra, çok yumuşak kıvamda olmalıdır. Üzerindeki sosun ise ağdalaşmış olması gerekmektedir. Eğer, pişirdiğiniz tavuk bu kıvam da değilse, yaklaşık olarak 10 dakika daha pişirmeniz gerekmektedir. 10 dakika kadar daha fırında tutmanız, tavuğun gerekli kıvamı almasına yeterli olacaktır. Bu özel tarif, yılbaşı sofralarına da çok yakışır. Yanında, çeşitli mezeler, patates kızartmaları, püre veya pilav ile çok uyumlu olacaktır. |
Cevap: Bira ile pişirilen tavuk nimetle haramı karıstırmak olmaz. |
Cevap: Bira ile pişirilen tavuk Caiz midir:(666): |
Cevap: Bira ile pişirilen tavuk tavuk ta haram bir nevi :D sıkıntı yok :D |
Cevap: Bira ile pişirilen tavuk Alkol alan biriyim maalesef ama şu yemeklerde kullanılmasını sevmiyorum , kullanmamda . |
Saat: 13:04 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.