Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Karidesli balık bohçası tarifi

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Karidesli balık bohçası tarifi konusu , Karidesli balık bohçası tarifi Karidesli balık bohçası tarifi malzemeler: El büyüklüğünde beyaz etli bir balık (ama fileto olarak yani tüm kılçıkları çıkarılmış olarak hazırlanmış) 10-15 adet minik karides 5 yemek ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09.10.2014, 18:40   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karidesli balık bohçası tarifi



Karidesli balık bohçası tarifi




Karidesli balık bohçası tarifi malzemeler:
El büyüklüğünde beyaz etli bir balık (ama fileto olarak yani tüm kılçıkları çıkarılmış olarak hazırlanmış)
10-15 adet minik karides
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet ufak boy kuru soğan ya da 1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
8-10 adet hazır kare milföy hamuru
2 adet yumurta sarısı
Süslemek için:
Roka yaprakları
Sarı, kırmızı kiraz domatesler
Karidesli balık bohçası tarifi hazırlanışı:
Önce iç harcını hazırlamak üzere, bir tavaya zeytinyağını aktarın.
Kızar kızmaz ince kıyılmış kuru ya da yeşil soğanları ekleyip, 1 dakika kadar kavurun.
Sonra da tavla zarı formunda küp küp doğradığınız balıklarla karidesleri içine ekleyip, 5-6 dakika daha sotelemeye devam edin.
En sonunda ocaktan alın, içine doğranmış maydanozlarla beraber tuz ve karabiberi ekleyip, bir kenarda soğumaya bırakın.
Öte yandan kare milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın.
Ama buzunu çok çözdürmeyin.
Tezgahın üzerine dizdiğiniz milföylerin ortasına 1,5 yemek kaşığı kadar balıklı, karidesli harçtan koyup, dört bir ucunu zarf gibi kapatın.
Sonra da yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin.
Bir taraftan da bir milföy hamurunu yarım cm.'lik şeritler halinde kesin.
Bu şeritleri milföy bohçalarının üzerine çapraz şekilde oturtun.
Şimdi de çırpılmış yumurta sarılarını fırçayla sürerek, 175 dereceye ayarlı fırına börekleri sürün.
Yaklaşık 25 dakika sonra, üzerileri altın sarısı gibi kızaran bohçaları fırından alın.
Servis tabağının altına roka yapraklarını serip, börekleri üzerine yerleştirin.

__________________
Lykia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Lykia, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 01:53