Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Etli Lahana Dolması (Has Dolması)

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Etli Lahana Dolması (Has Dolması) konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.11.2014, 17:35   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Etli Lahana Dolması (Has Dolması)

Etli Lahana Dolması (Has Dolması)




Malzemeler:

Yarım kilo yağlı kıyma (hatta ayrıca çekilmiş kuyruk yağı da koyulabilir.)
2 kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
1 kase tane sumak
1 orta boy sarmalık lahana
2 su bardağı pirinç
Tuz, karabiber, pulbiber
Etli Lahana Dolması (Has Dolması):

Lahanayı yıkayın. Dörde bölün.
Derin ve geniş bir tencerenin yarısına kadar su koyup kaynatın.
Kaynayan suya lahananın sığdığı kadar parçalarından koyun. 10-15 dakika kaynatın.
Haşlanan lahanaları bir süzgece alın.
Bu işlemi lahanaların hepsi haşlanana kadar tekrarlayın.
Bu sırada bir kaba kıymayı koyun.
2 soğanı incecik kıyıp üzerine dökün.
Pirinci yıkayın üzerine dökün. 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin.
Karabiberi, pulbiberini isteğe göre ekleyin.
Küçük bir tencereye sumak koyun. Üzerini azcık geçecek kadar su ekleyin. Bir taşım kaynayınca altını kapatın.
Sumakı kıymalı harca süzün.
Hepsini karıştırın.
Lahanalar ılıyınca yaprak yaprak ayırın. Her yaprağı damarları enine gelecek şekilde, saracak kadar kareler halinde kesin.
Lahanaların kalın olan orta kısımlarını çıkarıp tencerenin dibine dizin(dolmalar yanmasın diye)
Aslında Bitlis yöresinde daha lezzetli olması için dibine kaburga eti de dizenler oluyor.
Lahanalara iç harcından koyun. Sardıktan sonra tencereye dizin.
Üzerine kaynamış 2-3 su bardağı su alın. En son dolmaların üzerine biraz sıvı yağ gezdirin. 10 dakika kaynattıktan sonra kısık ateşte bir buçuk – 2 saat kadar pişirin. (Suyu azaldıkça azar azar su ekleyebilirsiniz. Pişince yarım saat kadar ağzı kapalı demlendirin.




Afiyet Olsun

__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2014, 18:38   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Etli Lahana Dolması (Has Dolması)

Ah lahana seni nasıl özledim.

__________________
"Dünyanın en güzel şarkısısın sen."
Bir ömür boyu eşlik etmek istediğim.


Sonra hayat bize öyle birini gönderir ki
önceden kaybettiğimiz her şey için mutlu oluruz.
LifeisBeauty isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 11:00