|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Darende Kebabı - Malatya konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
27.01.2015, 14:36 | #1 (permalink) |
| Darende Kebabı - Malatya Darende Kebabı - Malatya Darende Kebabı için Malzemeler: 1kg koyun veya kuzu eti ( kemiksi, çok ufak doğranmış kuşbaşı et) 150kg kuyruk yağı (küçük kuşbaşı olarak doğranmış) 4-5 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1-2 tane taze yeşilbiber 1-2 tane domates Tuz Karabiber Darende Kebabı tarifi Et ve kuyruk yağının yıkanarak geniş bir leğende veya sacda ocağa koyun. Et, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin. İçindeki kuyruklar eriyince kavurma işlemi başlamış olur. Tere yağını koyup, kuyruk yağı ile eti iyice kavurun. Tuzunu koyup doğranmış yeşil biberi ete karıştırın. Birkaç kez çevirdikten sonra biber salçası ile beraber kabukları soyulmuş ve incecik doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekince ateşten alıp karabiber ile sıcak servis yapın. NOT: Bu yemek, Darende’nin, ilçe tanıtımını, düğün, ziyafet gibi özel günlerde yapılan bir yemek çeşididir. Domates ve biber kullanımı arzuya göre değişir. Afiyet Olsun alıntı |
27.01.2015, 15:14 | #2 (permalink) |
Tecrübeli Üye | Cevap: Darende Kebabı - Malatya Çok açım : ( |
30.03.2015, 19:03 | #3 (permalink) |
La Tahzen! Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner. | Cevap: Darende Kebabı - Malatya Çok lezzetlidir Tad olarak yakın olduğumuz bir yöre .
__________________ “вυdα вιr ιмтιнαɴ..” de,ɢeç… ''ηαšïp'' |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |