Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Et - Tavuk - Balık (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/)
-   -   Piliç Topkapı Tarifi - Nevşehir (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/145579-pilic-topkapi-tarifi-nevsehir.html)

Papatya 28.01.2015 13:19

Piliç Topkapı Tarifi - Nevşehir
 
Piliç Topkapı Tarifi - Nevşehir



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Malzemeler:

4 adet büyük tavuk budu ( Kemiğinden ayrılacak ve çok ince açılacak .Mümkün olduğu kadar inceltiyoruz)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kaşık karabiber
1 kaşık kırmızı biber
tuz

İç pilavının malzemeleri


1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tane soğan
1çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Sıvı yağ ve tuz



Yapılışı



Lezzetli bir yemek hazırlamak istiyorsak mutlaka tavuğu terbiyelememiz gerekir.
Tavuğun Terbiyelenmesi Geniş bir tabağın içine yarım çay bardağı zeytinyağını ,biber kaşık karabiber ,kırmızı biber ve tuzu katarak karıştırıyoruz.Kemiğinden ayrılmış ve açılmış butlarımızı tabağa yerleştiriyoruz.Bir süre böylece bekletiyoruz.

İç Pilavının Yapılışı Öncelikle pirinci 15 -20 dakika ıslatıyoruz.Tavaya sıvı yağı döküyoruz.1 yemek kaşığı dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya başlıyoruz.1 adet soğanı çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz. Doğradığımız soğanı da ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Önceden ıslattığımız pirincin suyunu süzüp içine katarak biraz daha kavuruyoruz.Diğer baharatları da (karabiber,nane,yenibahar ve kuş üzümü) ekleyip devam ediyoruz.Tuzunu ilave ettikten sonra 1 bardak su ekleyip ocağın altını kısıyoruz.Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz.

Dolmanın Yapılışı Bir tane açılmış tavuk budunu derisi aşağıya bakacak şekilde seriyoruz. Ortasına dörde böldüğümüz harcımızın bir parçasını koyuyoruz.Kenarlarından tutup bohça şekline getiriyoruz. Ters çevirip tepsiye yerleştiriyoruz.Üzerine sürülecek sos ve sonrasında pişirmeBir çay bardağı suyun içinde yarım yemek kaşığı domates salçasını iyice eziyoruz.Yarım çay bardağı sıvı yağ döküp karıştırıyoruz.Hazırladığımız yemeğin üzerine sürüyoruz. Tepsiyi fırına sürüp 200 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun:gull:


alıntı


Saat: 02:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.