Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Piliç Topkapı Tarifi - Nevşehir

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Piliç Topkapı Tarifi - Nevşehir konusu , Piliç Topkapı Tarifi - Nevşehir Malzemeler: 4 adet büyük tavuk budu ( Kemiğinden ayrılacak ve çok ince açılacak .Mümkün olduğu kadar inceltiyoruz) Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 kaşık karabiber 1 ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Papatya

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 28.01.2015, 13:19   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Piliç Topkapı Tarifi - Nevşehir



Piliç Topkapı Tarifi - Nevşehir






Malzemeler:

4 adet büyük tavuk budu ( Kemiğinden ayrılacak ve çok ince açılacak .Mümkün olduğu kadar inceltiyoruz)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kaşık karabiber
1 kaşık kırmızı biber
tuz

İç pilavının malzemeleri


1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tane soğan
1çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Sıvı yağ ve tuz



Yapılışı



Lezzetli bir yemek hazırlamak istiyorsak mutlaka tavuğu terbiyelememiz gerekir.
Tavuğun Terbiyelenmesi Geniş bir tabağın içine yarım çay bardağı zeytinyağını ,biber kaşık karabiber ,kırmızı biber ve tuzu katarak karıştırıyoruz.Kemiğinden ayrılmış ve açılmış butlarımızı tabağa yerleştiriyoruz.Bir süre böylece bekletiyoruz.

İç Pilavının Yapılışı Öncelikle pirinci 15 -20 dakika ıslatıyoruz.Tavaya sıvı yağı döküyoruz.1 yemek kaşığı dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya başlıyoruz.1 adet soğanı çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz. Doğradığımız soğanı da ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Önceden ıslattığımız pirincin suyunu süzüp içine katarak biraz daha kavuruyoruz.Diğer baharatları da (karabiber,nane,yenibahar ve kuş üzümü) ekleyip devam ediyoruz.Tuzunu ilave ettikten sonra 1 bardak su ekleyip ocağın altını kısıyoruz.Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz.

Dolmanın Yapılışı Bir tane açılmış tavuk budunu derisi aşağıya bakacak şekilde seriyoruz. Ortasına dörde böldüğümüz harcımızın bir parçasını koyuyoruz.Kenarlarından tutup bohça şekline getiriyoruz. Ters çevirip tepsiye yerleştiriyoruz.Üzerine sürülecek sos ve sonrasında pişirmeBir çay bardağı suyun içinde yarım yemek kaşığı domates salçasını iyice eziyoruz.Yarım çay bardağı sıvı yağ döküp karıştırıyoruz.Hazırladığımız yemeğin üzerine sürüyoruz. Tepsiyi fırına sürüp 200 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun


alıntı

VERA beğendi.
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Papatya, VERA
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 15:12