Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Sağlıklı Et Pişirmenin Püf Noktaları

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Sağlıklı Et Pişirmenin Püf Noktaları konusu , Sağlıklı Et Pişirmenin Püf Noktaları En Nasıl Pişirilir, Sağlıklı Et Nasıl Pişirilir, En Pişirme Yöntemleri, Sağlıklı Et Pişirme Yöntemleri, Et Pişirme Püf Noktaları, Sağlıklı Et Pişirmenin Püf Noktaları Etin haşlama, ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.02.2015, 20:51   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Sağlıklı Et Pişirmenin Püf Noktaları



Sağlıklı Et Pişirmenin Püf Noktaları

En Nasıl Pişirilir, Sağlıklı Et Nasıl Pişirilir, En Pişirme Yöntemleri, Sağlıklı Et Pişirme Yöntemleri, Et Pişirme Püf Noktaları, Sağlıklı Et Pişirmenin Püf Noktaları



Etin haşlama, ızgara ve fırında pişirilmesinin en sağlıklı yöntemlerden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Eti yüksek ateşte pişirmeyin ve asla ekstra yağ kullanmayın” şeklinde uyarıyor.

İnsan vücudunun sağlıklı olması için hayati önem taşıyan et ve et ürünlerini birkaç püf noktasına dikkat ederek doğru yöntemlerle pişirin, sofralarınız hem sağlıklı hem de lezzetli olsun.

Eti en sağlıklı ve doğru şekilde pişirmek isteyenler için uzman tavsiyelerinde bulunan Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber’e göre; dört püf noktasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Kuyruk yağı kullanmayın
İç yağı ve kuyruk yağı kolesterol ile trigliserit seviyelerini en kolay yükselten yağlar. Bu yüzden et mümkün olduğunca yağlardan arındırılmalı ve o şekilde pişirilmelidir.

Tereyağında kavurmayın
Etin yağ dokusu içerisinde kendisinden bulunan yağlar, pişirme esnasında eriyerek ete yeterli lezzeti katar. Ekstra yağ eklemeye gerek yoktur. Özellikle yağlı etleri bir de tereyağında kavurmak son derece sağlıksızdır.

Kızartma yapmayın
Et, haşlama, ızgara veya fırında pişirilmelidir. Kuşbaşı halinde doğranarak yağsız olarak sebzelerle birlikte sote de edilebilir. Kızartma ve kavurma yöntemleri mümkün olduğunca tercih edilmemelidir.

Yüksek ateşte pişirmeyin
Birden yüksek ateşe konulan etlerin dış yüzeyleri hızlıca pişer, içleri çiğ kalır. Hızlıca pişme sürecinde dışı katılaşan et hem lezzetsiz olur hem de kanserojen maddeler oluşur. Bu nedenle kırmızı etin, uzun sürede piştiği unutulmamalı ve mümkün olduğunca kısık ateşte pişirilmelidir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 23.04.2015, 13:02   #2 (permalink)
Adamlıktır, Hergün Aynı Kadını Sevmek ...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sağlıklı Et Pişirmenin Püf Noktaları

Kırmızı et denildiğinde akla ilk gelen kavurmadır.
Nasıl kavurmayalım arkadaş.

__________________
Ben Hayalperest Değilim,
İnanmazsanız Evdeki Dinozoruma Sorun.
Şekerpare isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
DeRDeST, PENGUEN, Şekerpare
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 20:12