Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Tereyağlı limon soslu mezgit

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Tereyağlı limon soslu mezgit konusu , Tereyağlı limon soslu mezgit Görünüş olarak tavuğa benzeyen basit bir balık tarifi... Malzemeler 3 dilim fileto mezgit balığı 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet taze sıkılmış ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.02.2015, 21:31   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tereyağlı limon soslu mezgit



Tereyağlı limon soslu mezgit


Görünüş olarak tavuğa benzeyen basit bir balık tarifi...




Malzemeler
3 dilim fileto mezgit balığı
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Pişirme süresi: 20 dakika

Nasıl yapılır
Kafa ve kılçıkları tamamen alınmış, temizlenmiş, derisi üzerinde duran fileto mezgit parçalarını (balıkların dağılmaması için deri kısımlarını üzerinde tutmanız önemli) tuz ve taze çekilmiş tane karabiberin yarısıyla çeşnilendirin. Tereyağının yarısını zeytinyağı ilavesi ile birlikte ızgara izli döküm tavada kızdırın.

Çeşnilendirdiğiniz mezgit dilimlerini arkalı önlü hafif bir renk alana kadar kızartın. Yüksek ateşte ve kısa sürede pişen balıkları, geniş bir servis tabağına alın.

Tereyağının kalanı, taze sıkılmış limon suyu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kuru fesleğeni kızartma tavasına alın. Rendelenmiş limon kabuklarını kattığınız sos karışımını 2 dakika pişirin. Pişirdiğiniz balıkları yeniden kızartma tavasına alıp, sosla parlaklık ve lezzet kazanmalarını sağlayın. Tereyağlı ve limon sulu sosuyla buluşan mezgitleri, sıcağı sıcağına servis edin.

Not: Beyaz etli balık dilimlerini arzuya göre limon dilimleri ve taze kişniş yaprakları eşliğinde servis edebilirsiniz. Limon suyunu tercih etmiyorsanız, taze sıkılmış limon suyu yerine portakal suyu kullanmayı tercih edebilir, servisi esnasında balıkların üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 23:19