Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Kule köfte

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Kule köfte konusu , Kule köfte Malzemeler 50 gram dana kıyması 50 gram kuzu kıyması 1/2 adet orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1/4 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı karabiber Patatesi için: ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.02.2015, 21:32   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kule köfte



Kule köfte





Malzemeler
50 gram dana kıyması
50 gram kuzu kıyması
1/2 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber

Patatesi için:

1 adet büyük boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı süt
20 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber

Köfteleri kızartmak için:

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Sosu için:

1 adet orta boy domates
1 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/4 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Nasıl yapılır
Bol suda yıkadığınız patatesin üzerini fırçaladıktan sonra alüminyum folyoyla sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Karıştırma kabına kuzu ve dana kıymasını alın. Rendelenmiş kuru soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi kattıktan sonra köfteyi yoğurun.

Kıyma harcından biri büyük biri küçük olmak üzere iki adet köfte hazırlayın. Sos tenceresinde ayçiçek yağını kızdırın. Rendelenmiş domates, sarımsak, biber ve domates salçalarını ekleyip karıştırın. Son olarak üzüm sirkesi kattığınız sosu, kısık ateşte 3-4 dakika kaynatın.

Fırından çıkardığınız patatesi, geniş bir tabağa alın. Bıçak yardımı ile üstünü kesin. Kaşık yardımıyla dış kabuğuna zarar vermeden içini çıkarıp bir tabağa aktarın. Tereyağı, süt, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Püre haline gelen patatesi, içini çıkardığınız patatese yeniden yerleştirip şekil verin. Köfteleri kızartmak için kullanacağınız ayçiçek yağını tavaya alıp kızdırdıktan sonra hazırladığınız köfteleri kızartın.

Bütün patatesin üzerine kaşık yardımı ile biraz sos ekleyin. Üstüne kızarmış büyük köfte, tekrar sos, ardından kızarmış küçük köfte ve son olarak kulenin en üstüne yeniden domates sosu ekleyip sıcak şekilde servis edin.

Afiyet olsun...

alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Cohen, Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 14:07