Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Kuşkonmazlı fırın somon

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Kuşkonmazlı fırın somon konusu , Kuşkonmazlı fırın somon 800 gram fileto somon 500 gram taze kuşkonmaz 200 gram mantar 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1/2 tatlı kaşığı bal 1/2 tatlı kaşığı esmer şeker 1 adet orta ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.06.2015, 12:18   #1 (permalink)
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kuşkonmazlı fırın somon



Kuşkonmazlı fırın somon




800 gram fileto somon
500 gram taze kuşkonmaz
200 gram mantar
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı bal
1/2 tatlı kaşığı esmer şeker
1 adet orta boy limon
1 yemek kaşığı soya sosu
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Pişirme önerisi:
Bir adet limonu, kabuklarını keskin bir bıçak yardımıyla soyup dilimledikten sonra kuşkonmaz ve somonlar ile birlikte pişirebilirsiniz.
Soya sosu tuzlu olduğu için tuz kullanmayın ya da çok az miktarda balıkların üzerine gezdirin.



- Özellikle kalın yapıda olan kuşkonmazların sap kısımlarındaki kabukları bir soyacak yardımıyla boyuna çekerek ince bir şekilde alın. Büyüklüklerine göre ortadan ikiye kesin.
- Somon filetoları, deri ve fazla yağlı kısımlarını ayıkladıktan sonra iri küpler halinde kesin.
- Üzerini nemli bir bezle temizlediğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin.
- Limon kabuğunu rendenin kalın kısmıyla rendeledikten sonra ortadan ikiye kestiğiniz limonun suyunu sıkın.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını; esmer şeker, bal, soya sosu, limon suyu ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.
- Geniş bir kaba aldığınız kuşkonmaz, mantar ve somon parçalarını hazırladığınız tereyağı karışımıyla karıştırın.
- Büyük kareler halinde dört adet yağlı kağıt kesin. Somonlu karışımı yağlı kağıtlara eşit olarak paylaştırdıktan sonra yağlı kağıtları bohça şeklinde kapatın.
- Kağıtları, birleşim yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Sağlık fısıldayan bu ana yemeği, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Servis tabaklarına aldığınız kuşkonmazlı somonları sıcak olarak bekletmeden servis edin.

Afiyet olsun...

__________________
Cohen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Cohen
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 14:32