Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Kurban Eti Nasıl Pişirilir?

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Kurban Eti Nasıl Pişirilir? konusu , Kurban Eti Nasıl Pişirilir? Kırmızı et sevenlerin heyecanla beklediği Kurban Bayramı'nın yaklaştığı günlerde, eti en lezzetli şekilde pişirip servis etmek için dikkat edilmesi gereken önemli püf noktaları vardır. Uzmanların üzerine ...


Like Tree2Beğeni
  • 1 Post By Jade
  • 1 Post By DeRDeST

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.09.2015, 22:14   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Kurban Eti Nasıl Pişirilir?



Kurban Eti Nasıl Pişirilir?


Kırmızı et sevenlerin heyecanla beklediği Kurban Bayramı'nın yaklaştığı günlerde, eti en lezzetli şekilde pişirip servis etmek için dikkat edilmesi gereken önemli püf noktaları vardır.

Uzmanların üzerine basa basa söylediği gibi öncelikle kurban kesilir kesilmez asla eti yenmemeli. Taze etin hem pişirilmesi hem de yenmesi pek kolay olmaz. Kurban etinden tam randıman alabilmek için en az 3 gün bekletilmesi önerilir. Bu süre birçok insan için uzun geldiğinden bekleme süresi oldukça kısa tutulur ama bu kısa tutma sağlık açısından sıkıntılar yaratabilir.

Taze etin içerisinde kendi suyu bulunur ve bu suyu hemen kaybetmemek çok önemlidir. Et suyunu erken salarsa, piştikçe bu suyu çeker ve su bittiğinde etler her geçen sürede daha fazla kurur. Lokum gibi et yemek isteyenler için etin kendi suyunu erken çekmemesi için dikkat edilecek birkaç püf noktası vardır. Etleri atmadan önce tencere kızdırılır ve az içine bir miktar yağ dökülür. Tencere iyice kızdığında etleri atabiliriz. Attıktan sonra kırmızı renk, griye dönüşene kadar tencerenin içindeki etler karıştırılır. Böyle etin suyunu salması önlenir. Suyunu içinde koruyan et her zaman daha fazla lezzet verir. Suyunu salmayan et, lezzetinin yanında besin değeri olarak da oldukça zengindir.

Etleri karıştırıp iyice pişirdikten sonra kavurmada kullanacağımız ek malzemeleri atıp harmanlama vakti gelmiştir. Yemek yaparken genelde ilk atılan soğan ve biber, eti yaparken etten sonra atılır. Önce soğan ardından biber ve son olarak da isteğe göre domates eklendikten sonra etler pişmeye bırakılır.

Baharatlar konusuna gelecek olursak, baharat serpmek için acele etmemek gerekir. Yapılan en büyük yanlışlardan biri tuz kullanımıdır. Pişirme işleminin başında tuz kesinlikle atılmaz. Etleri kızgın tavaya atıp, suyunu salmaması için karıştırdıktan sonra tuz ilave edilirse et yine suyunu salar. Bu yüzden tuzlama işlemini servise en yakın sürede yapmakta fayda vardır. Baharatlamayı da servise yakın bir zamanda yaparsak verimli bir tat elde ederiz.

Kurban etini dondurucudan alıp pişirmek istiyorsak o eti ısıtıcı yardımıyla çözmemeliyiz. Bu yöntem hem etin faydasını azaltır hem de sağlık açısından zararlıdır. En iyisi eti buzluktan çıkardıktan sonra buzdolabında çözmektir. Bunun için yeterli zamanımız yoksa oda sıcaklığında bekletmek de idealdir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 22.09.2015, 22:31   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurban Eti Nasıl Pişirilir?

Ay eti hic bir türlü sevmiyorum hani kurban diye ya sabir cekiyorum kokusuna falan


LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DeRDeST beğendi.
__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 22.09.2015, 22:42   #3 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurban Eti Nasıl Pişirilir?

Alıntı:
Jade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ay eti hic bir türlü sevmiyorum hani kurban diye ya sabir cekiyorum kokusuna falan


LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vejeteryansın galiba.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 22.09.2015, 22:43   #4 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurban Eti Nasıl Pişirilir?

Alıntı:
VestRoia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Vejeteryansın galiba.
Tavuk severim sadece etle aram yok

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 22.09.2015, 22:47   #5 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurban Eti Nasıl Pişirilir?

Alıntı:
Jade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Tavuk severim sadece etle aram yok

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anladım. Oda güzelmiş. Bir arkadaşım vardı et sevmiyor tavuk seviyordu. O geldi aklıma bir an. Çok uğraşırdık onunla.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 22.09.2015, 22:48   #6 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurban Eti Nasıl Pişirilir?

Alıntı:
VestRoia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Anladım. Oda güzelmiş. Bir arkadaşım vardı et sevmiyor tavuk seviyordu. O geldi aklıma bir an. Çok uğraşırdık onunla.
Tavuk benim herbiseyimm ya

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 22.09.2015, 22:53   #7 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurban Eti Nasıl Pişirilir?

Alıntı:
Jade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Tavuk benim herbiseyimm ya

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tavuğu da severim ben.

Jade beğendi.
DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
DeRDeST, PouF
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 07:32