|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Milföyde Mantarlı Karides konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
16.11.2016, 14:58 | #1 (permalink) |
k i m e n e | Milföyde Mantarlı Karides Malzemeler: 4 Adet 10x10 cm ölçülerinde Milföy Hamuru 10-12 Mantar 1 Yumurta Sarısı 2 Domates 300 gr Karides 1 Çay Kaşığı Tereyağı 1 Kesme Şeker 1 Çay Kaşığı Acı Sos Biber , Tuz HAZIRLANIŞI: Milföy hamurlarını yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün.Orta ısılı fırında 15 dk kızartın.Soğuyunca ortasından ,enlemisne kesip iki parçaya ayırın. Diğer tarafta domatesleri soyup doğrayın.Mantarları akar su altında yıkayıp doğrayın.Karidesleri 2 dakika haşlayıp kabuklarını çıkarın. Tavada kızdıracağınız tereyağında domatesleri kavurun.Şeker,tuz ,biber ekleyin.Yumuşayınca mantar ve karidesleri ilave edip kısık ateşte 4-5 dk pişirin. Domatesler tamamen suyunu çekince hazırladığınız milföylere paylaştırın.Üzerine kesip ayırdığınız parçaları kapatıp sıcak servis yapın.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |