|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Şiş Kebap Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.11.2012, 23:22 | #1 (permalink) |
why so serious? | Şiş Kebap Tarifi Şiş kebapı için gerekli malzemeler : 1 kg but eti 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber 1 Çay kaşığı karabiber 1 Çay bardağı süt 1 Kahve fincanı sıvı yağ 4 Domates 4 Yeşil biber 1 Tatlı kaşığı tuz Şiş Kebap hazırlanışı Etin sinirleri temizlenir ve kuşbaşı doğranır.Üzerine süt,tuz,karabiber,kırmızı biber,sıvı yağ konulup karıştırılır.Bir geceliğine buzdolabında bekletilir yumuşaması için tabi ve her şişe 7-8 parça et yanyana takılır. Bir şişe domatesler ,bir başka şişe biberler ortalarından takılır. Mangalda odun ateşinde önce domates ve biberler pişirilir. Sonra etler pembeleşine kadar pişirilir. (Etlerin bir tarafı pişince öbür tarafı çevrilmelidir.) Şiş kebap pişmiş domates ,biber ve lavaş ekmekle servis yapılır. Afiyet olsun..
__________________ . . . . . . . why so serious? |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |