|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Ekşili, Etli Pazı Dolması konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.01.2013, 12:09 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Ekşili, Etli Pazı Dolması 2 bağ pazı 5000 gr kuzu kıyma 1,5 su bardağı pirinç 2 tane domates rendesi 1 kuru soğan Biraz maydanoz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım limon suyu Tuz, karabiber, pul biber, reyhan, dolma baharatı Zeytinyağı Küçük doğranmış kuru soğan salçalar, baharatlar, kıyma, 1 domates rendesi, küçük doğranmış maydanoz,nar ekşisi, limon suyu karıştırılır, üzerine yıkanmış pirinç eklenir, yağlar ilave edilir, harmanlanır. Tadı tuzu ayarlanır. Pazılar kaynar suya batırılır kevgirle alınıp, hemen soğuk su dolu bir kaba atılır.(haşlama süresi 15-20 sn yeterli) Hazırlanan iç harçla pazılar kare şeklinde sarılıp tencereye dolmalar yerleştirilir, kalan 1 rende domates en üste konur,üzerine bir tabak kapatıp, önce harlı sonra kısık ateşte yaklaşık 30-40 dk pişirilir. (arada bakılıp gerekirse sıcak su ilave edilir) alıntı. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |