Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Et - Tavuk - Balık (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/)
-   -   Pilavlı Alabalık Tarifi (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/24077-pilavli-alabalik-tarifi.html)

Jaqen 14.01.2013 12:27

Pilavlı Alabalık Tarifi
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kullanılacak Malzemeler:

2 kg Alabalık
250 gr pirinç
500 ml su
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)
1\2 bağ dereotu (kıyılmış)
1 adet limon kabuğu rendesi
Tuz ve karabiber

Pilavlı Alabalık Tarifi Hazırlanış:
Pirinçlerinizi yıkayıp suda kaynatın..Pirinçler açıldıktan sonra süzdürün ve soğun sudan geçirin.
Pirinçleri balık dışındaki tüm malzemelerle karıştırıp oda sıcaklığında bekletin.
Alabalıklarınızı soğuk su ile yıkayın,durulayın.
Tuz ve karabiberle iç ve dış kısımlarını lezzetlendirmeyi unutmayın.
Pilav harcınızı balığın içine sıkıca doldurarak her bir balığı ayrı ayrı streç filmle sarın.
Suyu kaynama noktasına getirdikten sonra altını kısın. Strece sarılı balıkları suya bırakın.
15 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirdikten sonra kevgir yardımıyla balıkları çıkartın ve streçlerini dikkatlice açtın. Alabalıklarınız servise hazır, afiyet olsun


Saat: 10:18

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.