Güveçte Barbunya Balığı Tarifi Güveçte Barbunya Balığı Malzemeler: * 7-8 adet barbunya balığı * 4 adet domates * 2 adet dolmalık biber * 1 adet soğan * 15 adet çekirdeksiz yeşil zeytin * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet limon * defne yaprağı * 1 çorba kaşığı biberiye * tere yaprağı * tuz Güveçte Barbunya Balığı Yapılışı: 1. Barbunyalar temizlenip, dibi yağlanan güvece sırayla dizilir. 2. Kabukları soyulan domatesler ve biberler doğranır. Limonun kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkartılıp dilimlenir. 3. Bir tencerede soğan yağda kavrulur. Sırasıyla içerisine biber, domates, defne yaprağı ve tuz eklenerek pişirilir. 4. Güveçteki balıkların üzerine tere yaprakları ve biberiye serpilip, limon dilimleri dizilir. Domatesli harç üzerine yayılıp, zeytinler üzerine dizilir. 5. Orta dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. |
Saat: 01:37 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.