Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Fırında Karidesli Balık Graten Tarifi

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Fırında Karidesli Balık Graten Tarifi konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.01.2013, 21:38   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fırında Karidesli Balık Graten Tarifi



Karidesli Balık Graten Malzemeler:

* 12 adet dil balığı filetosu
* 1 kutu mantar konservesi
* 1/2 litre beyaz şarap
* 250 gr ufak karides
* 750 gr iri karides
* maydanoz
* 1 baş kereviz
* 50 adet midye
* 1 adet soğan
* 2 çorba kaşığı margarin
* 3 çorba kaşığı tereyağı

Karidesli Balık Graten
1. Bir tencere suya, balıkların baş ve kemikleri, maydanoz, kereviz, soğan, karabiber ve havuç konulup pişirilir.
2. Balık filetoları şarap içinde 10 dakika kadar pişirilir.
3. Midyeler, tuzlu su ve filetolardan arta kalan şarap karışımında pişirilir. Hazır oldukları anda ayrı bir tabağa alınır.
4. Midyelerin içinde piştikleri su, balıkların baş ve kemiklerinin haşlandığı tencereye ilave edilir, üç saat kadar pişirilir, gerekirse su takviyesi yapılır. Elde edilen balık suyu tel süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirilir. Bundan 5 su bardağı alınıp margarin ve un ile bir beşamel salçası yapılır.
5. Küçük karidesleri ayıklanır, çok küçük parçalara kesilip tereyağında kavrulur, yumuşadıkları zaman çok ince bir tel süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirilir, oluşan karides peltesi beşamel salçasına ilave edilir.
6. Büyük karidesler tuzlu ve sirkeli suda haşlanıp ayıklanır.
7. Fırına verilecek tepsi yağlanır, içine balık filetoları dizilir, üstüne mantar, midye ve karidesler konulur, isteğe göre filetoların iki ucu birleştirilerek bir dolma şekli verilir.
8. Üzerine beşamel sosu dökülüp fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Etiketler: Dil Balığı Tarifleri, Karidesli Yemek Tarifleri

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 19:44