Rodos Usulü Ahtapot Malzemeler: 1 ad. Ahtapot (kisi adedine göre degisken) 1 Fincan Soya sosu 1 Corba K. Siviyag Bir tutam tuz Yapilisi: Ahtapotu haslayin. Iyice pisince tencereden alin ve soguk sudan gecirerek temizleyin. Ince kisimlarin vantuzlarini üzerinde birakin. Sonra serce parmak büyüklügünde dograyin. (istege göre daha kücük de olabilir). Sonra kizgin tavada rengini alana kadar cevirerek soteleyin. Tavadan almadan 2 dk. önce tuz ve soya sosunu ilave ederek karistirin. Sicak olarak servis yapin. *Haslama suyuna, imkaniniz varsa deniz suyu kullanin. *Soya sosu cok keskinse,suyla karistirabilirsiniz. *Ahtapotun cok iyi pismesine dikkat edin. |
Saat: 16:58 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.