Hangi Mevsimde Hangi Balık Tüketilir Hangi Mevsimde Hangi Balık Tüketilir angi Mevsimde Hangi Balık Yenmeli Balık her mevsimin vazgeçilmezi. Ancak her mevsimde yenecek balık çeşitleri de farklı. İşte mevsimlere göre yenecek balık türleri: KIŞ: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Cinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, pazarlarla kolayca bulunur. İLKBAHAR: Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya başlar. kılıç, ağustos ve kasım aylarında tutulanlar kadar lezzetli değildir. Gümüş balığı, kefal, mezgit, berlam, minakop, tekir ve barbunya çok tutulur. YAZ: Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ortasına kadar lezzetini devam ettirir. Kolyoz, istavrit, uskumru, tava ve haşlamaya elverişlidir. Kolyozun tavası, pilakisi yapılır. İzmarit lezzetini bulmuştur. Kefal tavsiye edilmez. SONBAHAR: Sardalye ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir. Her türlü pişirilmeye elverişlidir. Lüfer bu dönem pahalıdır. Kolyoz, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar. |
Saat: 06:46 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.