Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Izgara Sebzeli Lazanya Tarifi

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Izgara Sebzeli Lazanya Tarifi konusu , Izgara Sebzeli Lazanya Tarifi Malzemeler 1 patlıcan 1 kabak 5-6 adet incecik pırasa ya da taze yeşil soğan 1 adet soyulmuş domates konservesi (800 gram’lık kutularda) 3 sarımsak 1 avuç ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.06.2013, 10:49   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Izgara Sebzeli Lazanya Tarifi



Izgara Sebzeli Lazanya Tarifi

Malzemeler

1 patlıcan
1 kabak
5-6 adet incecik pırasa ya da taze yeşil soğan
1 adet soyulmuş domates konservesi (800 gram’lık kutularda)
3 sarımsak
1 avuç taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
Zeytinyağı Tuz, taze öğütülmüş karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri (mozarella, dil, vb.)
Yarım su bardağı Mihaliç Peyniri (parmesan, kaşar, vb.)
10 adet pişirmeye hazır lazanya (Barilla)
3 Amerikan Biberi (bell pepper, capsicum)





Hazırlanması

Sebzeleri yıkayın. Biberlerin içini çıkarıp 4′er parçaya bölün.
Kabağın kabuklarını soyun. Büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip 5-6 mm kalınlığında dilimleyin.
Patlıcanları kabuklarını soymadan, büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip 5-6 mm kalınlığında dilimleyin.
Pırasayı veya soğanı temizleyin.

Izgara tavasını, harlı ateşte iyice ısıtın. Sebzeleri zeytinyağıyla hafifçe yağlayarak, ızgara yapın. Sebzeleri hafif diri bırakarak, hem lezzetlerini hem de görüntülerini kaybetmemelerini sağlayın.

Izgarası yapılan sebzeleri, gelişi güzel doğrayın.
Bir sos tenceresine domatesleri, sarımsağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu ve karabiberi koyun.
Orta ateşte, sos kıvamına gelinceye kadar 15-20 dakika pişirin. En son fesleğeni ekleyip ocağın altını kapatın.
Peynirleri rendeleyip bir köşede hazır bekletin.

22×22 cm borcamın dibine bir kepçe domatesli sostan gezdirin. 2 adet lazanyayı kaba yerleştirin. Üzerine sebzeleri koyun. 1 kepçe sostan gezdirin ve rende peynir serpiştirin. Tekrar üzerlerine 2 adet lazanya yerleştirin ve aynı işlemleri tekrarlayın.

En üste, son lazanyaları yerleştirdikten sonra sadece sos gezdirin ve Mihaliç Peyniri serpiştirin.

Önceden 200 derece ısıtılmış fırına yerleştirmeden önce, lazanya kabının üzerini alüminyum folyo ile örtün. 30 dakika bu şekilde pişirdikten sonra folyoyu kaldırın ve 30 dakika da üstü açık olarak pişirin.

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Laura
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 20:09