Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Et - Tavuk - Balık (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/)
-   -   Yılbaşına özel balık menüsü (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/39078-yilbasina-ozel-balik-menusu.html)

Jaqen 27.06.2013 10:52

Yılbaşına özel balık menüsü
 
Yılbaşına özel balık menüsü

Başlangıç Zeytinyağlı Kereviz


Malzemeler:
  • 200 gr. taze kereviz,
  • 50 gr. bezelye,
  • 4 adet arpacık soğan,
  • 1 cay kaşığı şeker,
  • 5 dal dereotu,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 3 yemek kaşığı su,
  • Tuz ve karabiber
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Yapılışı

Kerevizleri soyup küp küp doğrayın ve kararmamaları için limonlu suda bekletin. Arpacık soğanlarını soyup doğrayın. Dereotunu kabaca doğrayın.

Tüm malzemeleri pilav pişirme haznesinde karıştırın ve
buharda 30 dakika pişirin.Pişme işllemi bittikten sonra zeytinyağlı kerevizi soğuması için 15 dakika bekletip servis yapın.


Ana Yemek Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek

Malzemeler:
  • 3 adet bütün deniz levreği, (kafa ve kuyruğu temizlenmiş),
  • 5 yaprak ıspanak,
  • 1\2 demet roka,
  • 1\2 demet dereotu,
  • 1\2 demet semizotu,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1\2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • Tuz ve karabiber.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek Yapılışı

Tüm yeflillikleri bol suyla yıkayıp saplarını temizleyin. Hepsini kabaca doğrayın ve bir kaba alın. Sarımsakları ince ince kıyıp yeşilliklerle karışltırın.

Tarçın, kimyon, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Temizlenmiş balıkları pişirme tepsisine alın; ortasına sarımsak ve baharatlarla tatlandırılmış yeşillikleri yerleştirip 15 dakika pişirin.

Tatlı Kakuleli Tahin Helvası
  • 120 gr. hazır sade tahin helvası,
  • 2 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 çay kaşığı dövülmüş kakule,
  • 1\2 çay kaşığı karabiber,
  • 1 yemek kaşığı krema,
  • 2 yemek kaşığı süt,
  • 1 yemek kaşığı nar tanesi



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Kakuleli Tahin Helvası yapılışı

Hazır helvayı küp şeklinde doğrayın. Krema, kakule ve karabiber ile birlikte 2–3 dakika ocakta ısıtın ama kaynatmayın. Ardından tüm malzemeyi karıştırıp cam kaplara paylaştırın ve 15 dakika pişirin. Nar taneleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın.





Saat: 05:57

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.