Yılbaşına özel balık menüsü Yılbaşına özel balık menüsü Başlangıç Zeytinyağlı Kereviz Malzemeler:
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yapılışı Kerevizleri soyup küp küp doğrayın ve kararmamaları için limonlu suda bekletin. Arpacık soğanlarını soyup doğrayın. Dereotunu kabaca doğrayın. Tüm malzemeleri pilav pişirme haznesinde karıştırın ve buharda 30 dakika pişirin.Pişme işllemi bittikten sonra zeytinyağlı kerevizi soğuması için 15 dakika bekletip servis yapın. Ana Yemek Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek Malzemeler:
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek Yapılışı Tüm yeflillikleri bol suyla yıkayıp saplarını temizleyin. Hepsini kabaca doğrayın ve bir kaba alın. Sarımsakları ince ince kıyıp yeşilliklerle karışltırın. Tarçın, kimyon, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Temizlenmiş balıkları pişirme tepsisine alın; ortasına sarımsak ve baharatlarla tatlandırılmış yeşillikleri yerleştirip 15 dakika pişirin. Tatlı Kakuleli Tahin Helvası
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kakuleli Tahin Helvası yapılışı Hazır helvayı küp şeklinde doğrayın. Krema, kakule ve karabiber ile birlikte 2–3 dakika ocakta ısıtın ama kaynatmayın. Ardından tüm malzemeyi karıştırıp cam kaplara paylaştırın ve 15 dakika pişirin. Nar taneleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın. |
Saat: 05:57 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.