Fırında Somon Balığı Fırında Somon Balığı Malzemeler: Her dilim başına: 2 adet Somon dilimi (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz) 4-5 sap dere otu yada maydanoz 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Fırında Somon Yapılışı: Balıkçıda ayıklatıp dilimlettiğimiz balıklar güzelce yıkanır. Fırın 200 dereceye ayarlanır Aliminyum folyo fırça yardımı ile yağlanır. Folyo fırın tepsisine serilir ve ortasına 1 dilim balık konulur üzerine sıvıyağ dövülmüş sarımsak ve diğer malzemeler ilave edilerek folyo ile paketlenir. 25-30 dk. fırınlandıktan sonra folyo açılarak servis tabağına alınır. Taze soğan dere otu isteğe göre limon ve taze karabiber ile renklendirilerek servis yapılır. |
Saat: 02:15 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.