Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Et - Tavuk - Balık (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/)
-   -   Uskumru Ceviche (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/41510-uskumru-ceviche.html)

Jaqen 16.07.2013 11:51

Uskumru Ceviche
 
Uskumru Ceviche

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Uskumru Ceviche Malzemeleri:

* 450 g uskumru filetoları 1 cm’lik parçalar halinde kesilmiş
* 15 bardak taze sıkılmış misket limonu veya limon suyu
* 225 g domates doğranmış
* 1 adet küçük soğan çok ince doğranmış
* 2 adet suyu süzülmüş konserve jalapeno çili biberi veya 4 adet serrano çili biberi yıkanmış ve doğranmış
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* Yarım tatlı kaşığı kurutulmuş yabani mercanköşk
* 2 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
* Tuz ve çekilmiş karabiber
* Limon dilimleri ve taze kişniş süsleme için
* Kıyılmış kişnişli dolma zeytin servis için
Uskumru Ceviche Yapılışı:

* Balıkları cam veya seramik bir tabağa alıp üzerlerine misket limonu ya da limon suyunu üzerlerini tamamen kaplayacak şekilde ekleyin. Streç filmle kaplayıp buzdolabında bir kez ters çevirerek donuk bir görünüm alana ve limon suyunun etkisiyle “pişene” kadar 6 saat bekletin.
* Balıklar donuk bir görünüm aldıklarında limon suyundan çıkarıp bir kenara ayırın.
* Domatesleri soğanı çilileri zeytinyağını yabani mercanköşkü ve kişnişi bir kasede karıştırın. Tuz biber ekip uskumrunun suyuna ilave edin. Harmanlayıp üzerlerine balığı ekleyin.
* Tabağın üzerini kapatıp ceviche’i lezzetler birbirine karışana kadar bir saat için yeniden buzdolabına alın. Ceviche çok soğuk servis edilmemelidir. Servisten önce 15 dakika boyunca oda sıcaklığında bekletin. Limon dilimleri ve kişniş dallarıyla süsleyipüzerine kıyılmış kişniş serpilmiş dolma zeytinlerle servis edin.


Saat: 08:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.