Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Pırasalı ve Ispanaklı Sığır Tarifi

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Pırasalı ve Ispanaklı Sığır Tarifi konusu , Pırasalı ve Ispanaklı Sığır Tarifi Malzemeler 400 gr. bonfile 1/2 kg. ıspanak 2 pırasa 2 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı balık sosu 3 çorba kaşığı sıvıyağ 5-6 dal ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Furkanbsd

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.07.2013, 16:51   #1 (permalink)
Isınan Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Pırasalı ve Ispanaklı Sığır Tarifi




Pırasalı ve Ispanaklı Sığır Tarifi

Malzemeler
400 gr. bonfile
1/2 kg. ıspanak
2 pırasa
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı balık sosu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
5-6 dal taze kişniş
2 tatlı kaşığı tane karabiber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kahverengi şeker
1 su bardağı su
1/2 su bardağı yeşil limon suyu veya limon suyu


Pırasalı ve Ispanaklı Sığır Yapılışı
Bonfileyi 2,5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin. Karabiberleri dövün. Mikserinize, soya sosunu, balık sosunu, 1 çorba kaşığı sıvıyağı, kişnişi, dövülmüş karabiberi, soyulmuş sarımsakları ve şekeri koyup mikserden geçirin. Elde ettiğiniz karışımı etlerin üzerine dökerek, üstünü kapatın, minimum 2 saat veya tercihen 1 gece buzdolabında bekletin. Etleri marinad karışımından çıkarın ve kalan karışımı saklayın. Tavada veya bir Wok'ta 1 çorba kaşığı yağı kızdırın. İçine etleri atıp, kahverengi oluncaya kadar çevirerek kızartın. Üzerine marinad karışımını ve suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 8 dakika kadar pişmeye bırakın. Daha sonra etleri sostan çıkartın ve sıcak tutun. Etin sosunu 10 dakika kadar daha kaynatın. Ispanakları parçalar halinde kesin. Pırasaları ince halkalar halinde kıyın. Başka bir tavada yağın kalanını kızdırın. Pırasaları içine atın 2 dakika kadar orta ateşte kavurun. Ispanakları pırasaların üzerine ilave edin ve 30 saniye kadar birlikte pişirin.
Pırasa ve ıspanakları bir servis tabağına alın. Üzerine etleri sıralayın, etin sosunu yemeğin üzerine dökün. Hepsinin üzerine limon suyunu gezdirip, kırmızı acı biberlerle süsleyerek sıcak olarak servis yapın.

Narsinha beğendi.

Konu Laura tarafından (19.07.2013 Saat 16:59 ) değiştirilmiştir.
Furkanbsd isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Furkanbsd, Laura, Narsinha
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 16:38