|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Etli Maklube Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
20.08.2013, 02:32 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Etli Maklube Tarifi Etli Maklube Tarifi Malzemeler: 500 gram kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 2 adet patates 2 adet havuç 1 çay bardağı bezelye 2 yemek kaşığı tereyağı Karabiber,tuz Yapılışı: Derin bir tencerede etlerin üzerine sıcak su ilave edin .Suyunu çekene kadar etleri pişirin.Daha sonra bir kaşık tereyağımızı ilave edin ve eti güzelce kavurun.Etlerin yarısını tencereden çıkarınız.Yıkadığınız pirincin yarısını tencerenin içine ekleyin ve etin yarısını üzerine ilave edin.Halka halka patatesleri kesip kızartınız. Bu kızarttığınız patatesleri ayrıca bezelye ve havucu küp küp doğrayıp ekleyiniz.Sonrada üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin. Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağınızı minik parçalara ayırarak koyun.Tuzu ekleyin.Pirinçlerin üzerini bir parmağı geçecek kadar sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın.Karıştırmadan kısık ateşte pişiriniz. Pilav suyunu çektikten sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin.Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin. Biz resimdeki gibi süsledik siz de kendi zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun:-) Konu Papatya tarafından (15.09.2015 Saat 17:07 ) değiştirilmiştir. |
20.08.2013, 08:05 | #2 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Etli Maklube Tarifi Ben üniversitede yurtta kalırken bizi cemaatin evlerine yemeğe götürürlerdi. Orada sıkça yapılırdı. Tadına doyamıyorduk.
__________________ Kaç para, kaç yalan; bedeli nedir yaşamanın? |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |