|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Ton Balıklı Sushi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.11.2013, 19:00 | #1 (permalink) |
| Ton Balıklı Sushi Ton Balıklı Sushi Malzemeler: * 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi * 1 yemek kaşığı toz şeker * 1 tatlı kaşığı tuz * Japon soya sosu veya soya sosu * Wasabi * 300 gr taze ton balığı * 2 su bardağı yuvarlak pirinç * 4 su bardağı su Hazırlanması: * Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün. Ardından verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 4-5 dakika daha pişirin. * aha sonra ateşten çekip yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Suyunu süzün. * Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın. * Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin. Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün. * Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın. * Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın. Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıltın. * Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapabilirsiniz.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |