Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Ekşili Ufak Köfte

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Ekşili Ufak Köfte konusu , Ekşili Ufak Köfte Malzemeler 2 su bardağı köftelik ince bulgur 250 gram yağsız kıyma Yarım kilo kadar kemikli parça et 1 su bardağı nohut 2 adet kuru soğan 1 yemek ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.11.2013, 19:04   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ekşili Ufak Köfte



Ekşili Ufak Köfte



Malzemeler

2 su bardağı köftelik ince bulgur
250 gram yağsız kıyma
Yarım kilo kadar kemikli parça et
1 su bardağı nohut
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
(biber salçası yoksa 2 kaşık salça ve kırmızı toz biber)
1 yemek kaşığı sumak ekşisi ya da 1 limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
tuz, karabiber


Ekşilik Ufak Köfte tarifi.

Öncelikle üzeri etli bir parça kemiği tencereye koyup 5 ya da 6 bardak kadar su ile tencerede pişireceğiz. Geceden ısladığımız nohutların üzerinde oluşan köpüğü aldıktan sonra nohutu da tencereye katıp 45 dakika kadar daha etle birlikte pişirelim, nohutlar iyice yumuşasın. Nohut ve et piştikten sonra içine salçayı ve tuzu ekleyip bekletiyoruz. Ayrı bir kapta ince bulguru (köftelik bulgur da deniyor), kıymayı, ince ince doğradığımız soğanları, karabiberimizi ve birazcık tuzu karıştırılarak yarım saat kadar yoğuracağız Fakat yoğururken elimizi arada bir ıslatacağız ve karışımı sakız kıvamına getireceğiz. Karışımdan fındık bütüklüğünde parçalar alıp minik ve top top şekilde yuvarlayacağız. Bir tencerede su kaynatıp bu köfteleri kaynayan suyun buharında yarım saat kadar pişireceğiz. Köfteleri buharda pişirmek için bir süzgecin içine koyup süzgeci tencereye koyduktan sonra tencerenin ağzını kapatınız. Kenarda beklettiğimiz nohut ve etin içine köfteleri de katıp hepsini birlikte 4 dakika kadar kaynatacağız. Tencereye sumak ekşisi ya da bir miktar limon suyu ekleyeceğiz, adı üstünde Ekşili Ufak Köfte
Ekşili Ufak Köfte hazır, üzerine yağda kavrulmuş nane dökelim ve afiyet olsun.


Püf noktası

Nohutları geceden ıslatmayı unutmayınız ki, nohut hem çabuk pişsin hem de yumuşak olsun.
Köfteler yoğrulurken el ıslak nemli tutulmalı.
Köfteler suda haşlanmayacak buharda pişecek.
Haşlanan köfteleri derin dondurucuda saklayarak daha sonra uğraşmadan yemek yapabilirsiniz.

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şuanda  online konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Alessandra, melisabel, XooX
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 23:19