Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Aralık ayı için balık önerileri

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Aralık ayı için balık önerileri konusu , Aralık ayı için balık önerileri Aralık ayında da yine Uskumru, palamut, torik yağlı olduklarından dolayı tüketilebilir, her türlü yemeği yapılır, hamsi lezzetlidir. Tekir boldur. Balıklar ve Pişirilme Şekilleri Beyaz etli ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.12.2013, 14:34   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Aralık ayı için balık önerileri



Aralık ayı için balık önerileri


Aralık ayında da yine Uskumru, palamut, torik yağlı olduklarından dolayı tüketilebilir, her türlü yemeği yapılır, hamsi lezzetlidir. Tekir boldur.

Balıklar ve Pişirilme Şekilleri
Beyaz etli balıklar: Sindirimleri daha kolaydır, haşlamaya uygundur. Levrek, çipura, barbunya, lüfer, kefal, barbunya, tekir, karagöz, mercan, dil balığı, kalkan balığı bunlardandır.

Siyah etli balıklar: Beyaz etlilere göre daha az yağlı ve daha az jelatinlidirler, haşlanmazlar. Torik, palamut, uskumru, kolyos, kılıç, hamsi, sardalya, gümüşbunlardandır.

Yağlı Balıklar: Somon, ton balığı, alabalık

Balık Yemekleri Tarifi
Hamsi Mücver

1 avuç ceviz, 1 tutam dere out, yarım kg hamsi, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber , 1 tutam maydanoz, 1 yemek kaşığı mısır unu, 5 adet taze soğan, 1 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta, kararında karabiber, sıvı yağ, tuz

Hamsilerin başlarını ve kılçıklarını temizleyin.İyice yıkayıp suyunu süzün ve küçük doğrayın. Taze soğanı,dereotu ve maydanozu ince kıyın. Geniş bir kaba yumurtaları kırıp çırpın.Taze soğan,dereotu,maydanoz ,ceviz ve hamsiyi koyup karıştırın.Pul biber,kimyon,tuz ve karabiberle baharatlandırın.Un ve mısır ununu ekleyerek kıvam verin. karışımın tamamını yağlanmış tepsiye döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Hamsi Köftesi

Yarim kg hamsi, 2 kahve fincanı un, 1 demet maydanoz, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı kekik, 1 tane kuru soğan, 2 tane yumurta, sıvı yağ, tuz, karabiber, sumac

Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayın; yıkayıp durulayın. Sonra çok küçük parçalara doğrayın, maydanozları ince kıyın. Soğanları rendeleyin. İçine diğer malzemelerle birlikte doğranmış hamsileri koyup iyice harmanlayın.Yumurtaları çırpıp ilave edin ve robotta tekrar karıştırın. Harmanlanmış malzemeyi küçük toplar halinde yoğurun ve yağlı kağıt üzerine dizerek fırına verin.

Portakallı Somon

2 çay kaşığı kişniş, 1 dilim limon, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1 dilim portakal, yarım çay bardağı portakal suyu, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 2 parça somon karabiber, tuz

Somon filetoları bol suyla yıkayıp süzdürün. Derin bir kabın içerisinde somon, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve tuzu karıştırın. Dinlenmesi için 20 dakika bekletin. Ardından limon dilimleri ve suyuyla birlikte kısık ateşte somonları pişirin. İsterseniz az pişmiş, isterseniz kızarmış...

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 15:43