Fırında Bonfile Nasıl Yapılır Fırında Bonfile Nasıl Yapılır [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler 1 bütün bonfile (temizlenmiş 1.5-2 kg) 5 diş sarımsak 1 yemek kaşığı hardal 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı tane biber Hardal-Mantar Sos İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 300 ml krema 100 ml süt 100 ml et suyu (bulyon ile hazırlanabilir) 2 yemek kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 tatlı kaşığı kuru kekik 2 tutam tuz ½ kg mantar 1 tatlı kaşığı tereyağı ½ limon suyu Hazırlanışı: Sarımsakları bonfilenin çeşitli yerlerine ufak kesikler açarak yerleştirin. Kalan malzemeyi karıştırarak bonfileye sürün.180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Bu sürede bonfilenin iki ucu pişkin, ortası az pişmiş olacaktır. İyi pişmiş istenirse 30-40 dakika daha pişirilmelidir. Mantarları dilimleyin, 1 kaşık tereyağı, ½ limon suyu ile soteleyin. Sos tenceresinde tereyağını eritin, un ilave edin ve 2 dakika kavurun. Süt ilave edin, 2 dakika yumurta çırpıcağı ile çırparak pişirin. Krema, et suyu ve kalan tüm malzemeyi ekleyin, birkaç dakika çırpmaya devam ederek pişirin. Sotelenmiş mantarları ilave edin. |
Saat: 02:18 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.