Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Bonfile Rulosu

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Bonfile Rulosu konusu , Bonfile Rulosu Malzemeler 4 adet dana bonfile (şnitzel kadar ince olmalı) 1 çay kaşığı tuz, karabiber  2 tatlı kaşığı tatlı hardal 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.01.2014, 23:34   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bonfile Rulosu



Bonfile Rulosu



Malzemeler
4 adet dana bonfile (şnitzel kadar ince olmalı)
1 çay kaşığı tuz, karabiber  2 tatlı kaşığı tatlı hardal
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan 
2-3 diş sarımsak 
1 yemek kaşığı un
İç harcı için;
3 adet tost ekmeğinin içi 
1 adet rendelenmiş küçük boy kuru soğan 
1 çay kaşığı tuz, karabiber 
1 adet yumurta
Sos için 
6 yemek kaşığı domates püresi 
2 su bardağı sıcak et suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen ve kekik


Hazırlanışı:
Soğan bir kaseye rendelenip üzerine yumurta kırılır. Ekmek içi pirinç tanesi büyüklüğünde ufalanıp, tuz ve karabiber eklenir. Karışım iyice yoğrulup, bir kenarda bekletilir. Dana bonfile kasapta incecik olana dek dövdürülür. Bonfileler mutfak tezgahına yan yana serilir. Üzerlerine tuz, karabiber serpiştirilip, ince bir tabaka halinde hardal sürülür. Hazırlanmış olan ekmek içi bonfilelerin üzerine paylaştırılır. Bonfileler kısa kenarlı ucundan başlanarak rulo yapılır ve iki ucundan kürdanla tutturulur. Zeytinyağı geniş bir tencerede kızdırılır.
Yarımaylar şeklinde doğranmış soğanlar ve bütün haldeki sarımsaklar kızgın yağda karıştırılarak 2-3 dakika kavrulur. Bonfile ruloları hafifçe unlanarak soğanlı yağın içine koyulur ve önlü arkalı 2-3 dakika kızartılır. Sıcak et suyu, domates püresi tencereye aktarılır. Tuz, karabiber, kekik ve fesleğen de serpiştirildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır. Yemek, ocakta kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirilir. Servise sunulmadan önce kürdanlar çıkarılır ve üzerine içinde piştiği sos gezdirilir.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.01.2014, 09:55   #2 (permalink)
Bjk Polat Doruk Bjk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bonfile Rulosu

Öyle olmaz bonfile kalın kalın ne öyle

Asi Ruh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Asi Ruh, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 07:00