|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Etli Kırmızı Biber Dolması Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
18.09.2012, 16:08 | #1 (permalink) |
It doesn't motter
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Etli Kırmızı Biber Dolması Tarifi Malzemeler 18 adet orta boy kırmızı salçalık biber 300 gram orta yağlı dolmalık kıyma 3 su bardağı osmancık pirinç Bir buçuk kg beyaz kuru soğan 1 demet maydanoz 3 diş dövülmüş sarmısak 1’er tatlı kaşığı kekik, nane, yenibahar, kimyon Bir buçuk çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı zeytinyağı Tuz Etli Kırmızı Biber Dolması Yapılışı BİBERLERİN üst kısmını kesip çekirdeklerini çıkartın ve kenara alın. Diğer taraftan soğanları incecik doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine yıkanmış pirinçleri, soğanları ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Sarmısağı, baharatları ve salçaları da karışıma ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçla biberlerin yaklaşık üçte ikisini doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerine biberleri geçecek kadar soğuk su ve zeytinyağını gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu çıkartıp biberlerin üzeri kızarana kadar fırında tutun. Daha sonra fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
__________________ Üşümek varsa bu sıcağın yokluğudur, Karanlık varsa ışığın yokluğudur, Eğer heryer karanlık ve üşüyorsan işte bu O'nun yokluğudur. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |