Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Tas Kebabı

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Tas Kebabı konusu , Malzemeler Yarım kilogram kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı doğratınız) 2 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 3 bardak kaynar su 2 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak pirinç [Link'i Görebilmeniz İçin ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.09.2012, 16:23   #1 (permalink)
It doesn't motter
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tas Kebabı




Malzemeler
Yarım kilogram kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı doğratınız)
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
3 bardak kaynar su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 bardak pirinç

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Bir tencere içerinse etleri 2 çorba kaşığı tereyağıyla beraber koyunuz ve etlerin rengi değişene kadar kavurunuz. Suyunu salıp çektiği zaman ayıklatıp ince, ince doğradığınız soğanları, salçayı, karabiberi ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha kavurunuz.
Daha sonra etleri ateşe dayanan derince bir tasın içerisine alınız. Bu tası bir tepsi içerinse ters kapatınız ve üzerine de ağır bir şey koyunuz. Tepsinin kenarlarına 1 bardak su koyunuz ve ocağınızın altını açarak üzerine koyunuz ve kaynatınız. Kaynayınca ocağınızı kısınız. Etler yumuşayıncaya kadar altı kısık olarak bir saat kadar pişiriniz. Suyunda azalma olursa az, az sıcak su koyunuz.
Tepsinin kenarlarından 2 bardak kaynar su ekleyiniz. Eklediğiniz su kaynamaya başlayınca yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri kapalı olan tasın etrafına yayınız.
Tepsinin üzerini bir kapakla örtünüz. Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriniz.
Pişince 15 -20 dakika demlendiriniz ve ardından üzerinde kapalı olan tası kaldırınız ve ortasında et bulunduğu için sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.

__________________
Üşümek varsa bu sıcağın yokluğudur, Karanlık varsa ışığın yokluğudur,
Eğer heryer karanlık ve üşüyorsan işte bu O'nun yokluğudur.



Reyyan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 0
Henüz kimse konuyu görüntülememiş.
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 05:43