Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
facebook bağlan


Etli Sebzeli Güveç Tarifi

Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Etli Sebzeli Güveç Tarifi konusu , Etli Sebzeli Güveç Tarifi Etli Sebzeli Güveç Malzemeleri 750 gram dana kuşbaşı, Yarım kilogram taze fasulye, 3 adet orta boy patates, 3 adet orta boy patlıcan, 2 adet kabak, 6 ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.03.2014, 22:30   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Etli Sebzeli Güveç Tarifi



Etli Sebzeli Güveç Tarifi





Etli Sebzeli Güveç Malzemeleri
750 gram dana kuşbaşı,
Yarım kilogram taze fasulye,
3 adet orta boy patates,
3 adet orta boy patlıcan,
2 adet kabak,
6 adet orta boy domates,
5 adet yeşil biber,
3 adet orta boy soğan,
5 diş sarımsak,
3 çay bardağı sıvıyağ,
1 çorba kaşığı salça,
1, 5 tatlı kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı pul biber,
Yarım çay kaşığı karabiber,
3 su bardağı soğuk su
Etli Sebzeli Güveç Tarifi
Öncelikle 750 gram dana kuşbaşı aldığınız eti yıkadıktan sonra tencerede 15 dakika pişirin.
Patlıcanları soyun. Patlıcanlar çabuk eriyeceğinden dolayı yemeklik değil de biraz daha iri doğrayabilirsiniz.
2 adet kabağı büyük bir şekilde küp küp doğrayın.
5 adet yeşil biberleri doğrayıp soğanları küçük küçük doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
Yarım kilogram fasulyeyi eşit miktarda bölün. 5 diş sarımsağı rendeleyin. Bunları yaptıktan sonra tencereyi ocağa koyun.
Yağı ve soğanları koyun.
Sonra sırası ile eti ve fasulyeyi ilave edin.
Daha sonra patatesleri koyun v patateslerin üzerine kabakları dizin.
Ardından yeşil biberleri ilave edin ve kullanacak olduğunuz tuz, karabiber, pul biber ve domateslerin bir kısmını ilave edin.
Sarımsağın ise hepsini koyun. Sonra domateslerin üzerine patlıcanları ve kalan domatesleri sebzelerin üzerini örtecek şekilde güzelce yerleştirin.
Sonra kalan tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
Bir çorba kaşığı salçayı 3 su bardağı soğuk su ile karıştırıp ilave edin ve yemeği kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra kısık ayarda yaklaşık 50- 55 dakika daha pişirin.
Yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun…

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 07:21