|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Susamlı Tavuk Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.03.2014, 22:33 | #1 (permalink) |
| Susamlı Tavuk Tarifi Susamlı Tavuk Tarifi Susamlı Tavuk için gerekli olan malzemeler 4 tane derisi ayıklanmış tavuk göğüs fileto Terbiye sos için 4 tane taze soğan 5 diş sarmısak 2 yemek kaşığı susam 1,5 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı soya sosu Yarım su bardağı haşlanmış barbunya fasulye 3 çay kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı sirke 3 çay kaşığı domates salçası 3 çay kaşığı susam yağı / İsteğe göre Susamlı Tavuk nasıl yapılır? Barbunyalar sıcak suda 2 saat ıslatılır ve sonrasında tuzlu suda haşlanarak süzülür. Tavuk göğüsleri dövülerek inceltilir. Haşlanmış barbunya, zeytinyağı, salça, sarmısak, taze soğan, susam, şeker, tuz, karabiber ve dolametes salçası robottan geçirilerek karıştırılır. İnceltilmiş tavuk göğüslerinin her iki yüzü hazırlanan n terbiye ile kaplanır ve üstleri kapatılarak 1 saat dinlendirilir Dinlendirilen tavuk göğüsleri kokusuz ızgara üzerinde her bir yüzü 5’er dakika olacak şekilde pişirilir ve üzerine bir tutam susam serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |