Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler: 1 kilo kalçalı tavuk budu (3-4 parça) 2 adet orta boy havuç yarım paket brokoli Bir tutam tuz kırmızı pul biber Beşamel sos için: 2,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı Bir tutam tuz Yapılışı: Havuçları ve brokolileri yıkayın. Havuçları soyup 2 iri parçaya bölün, brokolileri ayırıp tencereye alın. Kalçalı tavuk butlarını da tencereye alıp üzerini 3 parmak geçinceye kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra brokolilerin 7-8 dakika kadar pişmesini bekleyin ve tencereden alın. Havuçları çatal batacak kıvama gelinceye kadar haşlandıktan sonra brokoliler gibi kenara ayırın ve halka halka doğrayın. Tavukları didiklenecek kıvama gelinceye kadar pişirin. Pişen tavuk butlarının 2 tanesini didikleyin ve hafifçe yağladığınız fırın tepsisine alın. Üzerine brokoli ve havuçları ekleyerek karıştırın. (1 butu ve tavuk suyunu çorba için ayırın) Sos tenceresinde tereyağını eritin üzerine 4 yemek kaşığı unu ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavurduğunuz una su ve süt karışımını azar azar ekleyerek koyulaşıncaya kadar çırpın. Kıvam alan sosa tuz ekleyerek lezzetlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. |
Saat: 23:55 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.