Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Yatak Nasıl Taşınır? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/155882-yatak-nasil-tasinir.html)

DeRDeST 02.06.2015 20:51

Yatak Nasıl Taşınır?
 
Yatak Nasıl Taşınır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Taşınmadan önce yapılması gereken en önemli işlerden birisi taşınacak eşyaların taşıma için hazırlanmasıdır. Nakliye firmaları genellikle bu işi profesyonelce yerine getirirler ancak eşyaların taşınması için böyle bir hizmet alınmayacaksa iş başa düşer. Eşyaların, eşya tiplerine uygun olacak şekilde ambalajlanmaları taşıma kolaylığı sağlamasının yanında taşıma işleminin güvenli bir şekilde yapılmasına da olanak sağlar. Yatakların taşınmasına genel olarak fazla özen gösterilmese de, bazı noktalara dikkat edilmesi yatak taşınırken yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçer. Şimdi gelin, taşınma sırasında yatakların nasıl taşınmaları gerektiğine bir göz atalım.

Yatak Nasıl Taşınır?

Genellikle yatakların bir taraflarında kolay taşınmaları için iki adet taşıma kulpu bulunur. Bu kulplardan tutularak yatak rahatlıkla taşınabilse de bu yeterli değildir. Yatak, kolaylıkla yıkanabilen ve her zaman temizlenen bir eşya değildir. Bu yüzden öncelikle yatağın kirletici etkenlerden uzak tutulması gerekir. Eğer yatak satın alınırken içinde bulunduğu ambalajı muhafaza edilmişse yatak taşınmadan önce bu ambalaj içerisine koyulmalı ve ambalajın açık kısmı koli bandı kullanılarak kapatılmalıdır. Eğer yatağın ambalajı durmuyorsa da bu iş için en büyük boy çöp poşetleri veya ambalaj dükkanlarından temin edilebilecek büyük boy taşıma poşetleri kullanılabilir. Ancak çift kişilik yataklarda, bu poşetlerin genişlikleri yeterli olmayacağı için yatağın yine ambalaj dükkanlarından alınabilecek ambalajlama poşetleri ile güzelce sarılması gerekir. Bu işlem için diğer bir seçenek ise yatağın bir nevresim ile güzelce sarılmasıdır.

Yatağın dış etkenlerden korunması için gerekli olan önlemler alındıktan sonra, yatağın rahatça tutularak taşınabilmesi için önlem alınmalıdır. Bunun için yatağın taşıma kulpu varsa, yapılan ambalajdan dışarı çıkartılmalıdır. Taşıma kulpu olmayana yataklar içinse bu kulplar ip kullanılarak yapılabilir. Bunun için eli kesmeyecek kalınlıkta bir iple yatak iki taraftan da uçlara yakın yerlerden sıkıca bağlanmalıdır. Daha sonra tutma için yeterli uzunluktaki ipler de yatağa bağlanan iplere bağlanarak tutma kulpları oluşturulmalıdır.

Son olarak da yatakların yaylarına zarar gelmemesi için dik konumda taşınmaları ve taşıma esnasında üstlerine ağır yükler koyulmaması gerekir.


Saat: 14:24

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.