Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Bebek Yatağı Nasıl Olmalı? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/155883-bebek-yatagi-nasil-olmali.html)

DeRDeST 02.06.2015 20:54

Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?
 
Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İnsan vucunun en hassas zamanı bebeklik zamanıdır. İnsan bebeklik zamanında kendi kararlarını kendisi veremez. Bu durumda karar verme sorumluluğu ebeveyne düşer. Ebeveynin önemli karar vermesi gereken bir konu da ''Bebek hangi yatakta yatmalı, yatağın boyu, konforu, rahatlığı, yüksekliği, derinliği vs. nasıl olmalıdır? konusudur.

Bebeklerin omurgaları tam olarak sertleşmemiştir. Yanlış bir yatakta yatmaları onların omurgalarının şeklinin değişmesine sebep olur. Bebeklerin omurgalarındaki vertabralar arasında boşluklar vardır. Bu da omurgalarının daha hassas olmasına sebep olur. Bebek çok yumuşak, pofuduk, koyduğunuzda içine gömülen yataklarda yatmamalıdır. Bebek yatarken omurga düzlüğünü korumalıdır. Çok yumuşak yataklar bebeğin omurga şeklini bozar. Bebek çok sert yatakta da yatmamalıdır. Çünkü; bebekler fazla uyur sert zeminde çok fazla kalan bölgede bası yarası oluşur. O yüzden bebekler ne çok yumuşak ne de çok sert yatakta yatmalıdır. Orta yumuşaklıktaki omurga düzlüğünü koruyan yataklarda yatmalıdır.

Bebeğin omurgaları gibi kafatası da tam olarak sertleşmemiştir. Yastık seçimi bebek için çok önemlidir. Seçilen yastık sert olmamalıdır. Sert yastık bebeğin kafatasındaki şekli değiştirir. Bebeğin kafatasının esnetik görüntüsünü bozar. Bebeğin yastığı orta yumuşaklıktan biraz daha yumuşak olmalıdır. Yastık kafatasına baskı yapmamalıdır. Bir diğer önemli konu ise yastık çok yüksek olmamalıdır. Bebeklerin boyunları çok hassastır. En ufak bir harekette kırılabilir, zedelenebilir. Yastıklar yatak seviyesinden 4-5 cm yüksek olmalıdır.

İlk zamanlar bebekler yataklarından çıkamazlar. Yani yataktan düşme gibi bir olasılık yoktur. İlerleyen yaşlarda 1-2 yaşına gelen bebekler uyandıklarında yataklarından çıkarlar. O yüzden bebeğin düşmemesi, düşünce tramva geçirmemesi için yatak çok yüksek olmamalıdır.

Alacağınız yatak bebeğinizin ilerleyen yaşlarda da kullanacağı bir yatak olabilir. O yüzden yatak boyunu iyi değerlendirmelisiniz. Bebeğin boyu yatağa sığmıyor ise bebeğin ekstremiteleri bükülebilir. Uyurken bükülüp uzun süre aynı pozisyonda kalan ekstremite kireçlenir. Kireçlenen ekstremite eski fonsiyonlarını yerine getiremez. Yatağın kısa olması bebeğin kafasını yana alıp boynunu da bükebilir. Boynun uzun süre bükük kalırsa tutulur. Boynu tutulan bebek acı çeker ve ağlar.


Saat: 02:31

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.