Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Deri Koltuk Nasıl Kullanılır? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/156061-deri-koltuk-nasil-kullanilir.html)

DeRDeST 03.06.2015 18:58

Deri Koltuk Nasıl Kullanılır?
 
Deri Koltuk Nasıl Kullanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Deri koltuklar, kullanıldığı alana zengin, prestijli ve gösterişli bir hava katar. Bu sebeple ev ya da ofis dekorasyonunda, zengin bir görünüme önem verenler tarafından sıklıkla tercih edilir. Deri koltukların doğal deri ve suni deriden imal edilmiş çeşitleri mevcuttur. Doğal deriden imal edilmiş koltuklar, suni deriden imal edilmiş olanlara göre biraz daha pahalıdır. Kulanım rahatlığı açısından ise her ikisinin de avantajlı ve dezavantajlı yönleri bulunmaktadır.

Suni veya doğal deriden imal edilmiş koltuk kullanılarak yapılabilecek dekorasyonlar için çeşitli önerilerde bulunulabilir. Koyu renk deri koltuklar, kullanıldığı mekanı daha karanlık, basık ve küçük gösterme gibi bir risk taşımaktadır. Ev dekorasyonlarında bu tarz koltuklar kullanacak kişilere, tercihlerini koyu renklerden yana yapacaklar ise; yalnızca tekli kanepeleri ya da ikili tek bir kanepeyi bu şekilde seçmeleri önerilebilir. Beyaz, bej, pudra rengi gibi açık renlerde deri koltuk kullanımında ise; az bir ıslaklıkta bile kolayca bulaşabilen giysi boyaları tehlike arz eder. Bu renklerde deri koltuk kullanacak kişiler koltuklarını sıklıkla temizleyip kirlenmeye karşı özenle korumlalıdırlar.

Salon ya da oturma odası dekorasyonunda koyu renklerde deri koltuk kullanacaklar, kadife kumaş kaplamalı kanepeler, parlak kumaşlardan perdeler gibi tamamlayıcı öğelerle mekanın görünümünü daha sofistike bir hale getirebilirler. Duvar boyalarının ve yer döşemelerinin açık renklerde kullanılması da mekanda ferahlatıcı bir etki sağlar. Açık renklerde deri koltuklar kullanacaklara da perde ve halı seçimlerini koyu veya desenli renklerde yapmaları önerilebilir. Örnek olarak açık renk deri kanepe kullanılmış bir salonda beyaz, bej, pudra ve açık pembe renklerdeki ufak desenlere sahip lacivert ya da bordo perdeler ile pastel renklerde patchwork tarzı halılar yakışacaktır.

Deri kumaşla üretilmiş olarak sadece iki tekli koltuk kullanılırken, tekli koltukları mesafeli yerleştirip dekorasyonun mekana doğru bir şekilde yayılmasını sağlamaya özen gösterilmelidir. Aksi halde benzer detaylı ögelerin bir araya toplanmasıyla mekanın içerisinde gözden kaçarak dikkati daha önemsiz detaylara yoğunlaştırması mümkündür. Dekorasyon oluştururken koltukların yerleştirilmesinde de bu önerinin dikkate alınması, mekanda estetik görünümün oluşturulmasında yararlı olur.


Saat: 23:53

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.