Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Beyaz Eşyalar Nasıl Seçilir? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/156193-beyaz-esyalar-nasil-secilir.html)

DeRDeST 04.06.2015 14:50

Beyaz Eşyalar Nasıl Seçilir?
 
Beyaz Eşyalar Nasıl Seçilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bir ev alındığında ya da bir yere yerleşildiğinde beyaz eşyalar olmazsa olmaz eşyalardandır. Evin tamamlayıcısı olan beyaz eşya seçiminde nelere dikkat edilmelidir?
  • Beyaz eşya seçerken beyaz eşyanın konulacağı yere dikkat edilmelidir. Yer küçükse çok büyük bir beyaz eşya tercih edilmemelidir. Bütün alanı kaplayacak ve diğer eşyalara yer kalmayacaktır.
  • Alan küçükse, alanı daha büyük göstermek için açık renkli beyaz eşyalar tercih edilmelidir. Daha canlı veya koyu renkler tercih edildiğinde küçük olan alan daha da küçük gözükecektir.
  • Beyaz eşyanın kişisel ihtiyaçlara uygun olanı tercih edilmelidir. Mesela buzdolabı seçerken eğer kalabalık bir aile ise ve içine çok şey koyulması gerekiyorsa tek kapak yerine iki kapaklı bir buzdolabı tercih edilmelidir.
  • Buzdolabının içi de daha kullanışlı olmalıdır. Rafları daha çok ve geniş olanı, küçük yiyecekler için küçük bölmeleri olanı, buzluk bölmesi daha geniş olanı tercih edilmelidir.
  • Buzdolabında elektrik kesintisinde veya diğer arızalarda saklama süresi yüksek olan modeller tercih edilmelidir.
  • Çamaşır makinesi seçerken yıkama seçeneklerini ve programlarına dikkat edilmelidir. Bir yıkamada kaç kg çamaşır yıkanabileceğine bakılmalıdır. Eğer çok çamaşır yıkanıyorsa 7 kg ve üstü kapasiteye sahip olan modeller tercih edilmelidir.
  • Çamaşır makinesinde ekran göstergesine, ses düzeyine ve sıkma aralığına dikkat edilmelidir.
  • Bulaşık makinesi seçilirken raflarına bakılmalıdır. Tabak ve bardakları konulacak yerin kullanışlılığına, ne kadar sığdırılabileceğine bakılmalıdır. Az su harcayan modeller tercih edilmelidir. Aynı zamanda bulaşık makinesi programlarına da bakılmalıdır. Kısa zamanda yıkama programları var mı kontrol edilmelidir.
  • Fırın ve ocak seçiminde ise emaye kalitesine göre tercih yapılmalıdır. Fırın gözleri ve ocak aralıkları rahatça temizlenebilmelidir. Soğutma ve fan seçimi isteklere göre belirlenmelidir. Gaz kesme emniyeti bulunması aranmalıdır.
  • Diğer beyaz eşyalar seçilirken ihtiyaç ve istekler göz önünde bulundurularak değerlendirmeler yapılmalıdır.
  • Bütün bu özelliklerin dışında alınacak beyaz eşyanın harcayacağı enerjiye de bakılmalıdır. Mümkünse A sınıfı tercih edilmelidir. A sınıf ürünler yüksek verimlilik oranına sahiptir. A sınıfı yerine D sınıfı bir buzdolabı kullanıldığında %50 daha fazla enerji harcanmış olur.


Saat: 11:18

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.