Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Huş Ve Meşe Mobilyalar Nasıl Kullanılır? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/156203-hus-ve-mese-mobilyalar-nasil-kullanilir.html)

DeRDeST 04.06.2015 15:14

Huş Ve Meşe Mobilyalar Nasıl Kullanılır?
 
Huş Ve Meşe Mobilyalar Nasıl Kullanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Meşe ve huş ise genellikle yatak odası takımları, dolaplar, masa ve yemek odası takımlarında tercih edilir. Ahşap mobilya alınırken, her ahşap türü için göz önünde bulundurulması gereken artı ve eksiler vardır.

Meşe Mobilyaların Avantajları
Meşe mobilyaların bakımı kolaydır. Ancak, bu ahşap türü her birkaç ayda bir düzenli bakım ve parlatma gerektirir. Meşe mobilyalar mantara karşı dayanıklıdır, bu da hem içeride hem de dışarıda kullanılabileceği anlamına gelir. Antika mobilya genellikle dayanıklılığı ve bir tarz değişikliğine gerek duyulmadıkça yenilenme ihtiyacı olmaması nedeniyle meşeden üretilir.

Meşe Konusunda Düşünülmesi Gerekenler
Meşe çok ağır olduğundan bu ahşaptan yapılan mobilyaları taşımak da oldukça zordur. Örneğin, sağlam bir meşe masanın yerini değiştirmek için birden fazla kişiye ihtiyaç duyulur. Meşe mobilyaların ısıtmalı zeminler üzerine yerleştirilmesi, meşeye ve benzer tüm ahşap malzemelere zarar verebilir; aynı zamanda bardaklar bu mobilyalara iz yapabilir ve dökülen sıvılar derhal silinmelidir.

Huş Mobilyaların Avantajları
Huş ağacı marangozlar için onu kullanışlı kılan estetik bir yüzeye sahiptir. Huş mobilya çok iyi boya ve cila tutar ve birçok türü vardır. Huş ahşabı pürüzsüz, çürümeye dayanıklı ve güçlüdür. Meşe mobilyalar daha geleneksel bir görünüme sahipken, huş mobilyalar daha modern ve çağdaş bir tarzda üretilebilmektedir.

Huş Konusunda Düşünülmesi Gerekenler
Huş ağacı iç mekan mobilyarı için ideadir ancak dışarıda kullanılmamalıdır. Bu ahşap türü nemi emmeye eğilimli olduğundan yağmur ve kardan zarar görecektir. Buna ek olarak, böcekler de bu ahşap türünü severler ve mobilyanın bozulmasına sebep olabilirler.


Saat: 14:11

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.