Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Yatak Neden Küflenir? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/156448-yatak-neden-kuflenir.html)

DeRDeST 05.06.2015 19:30

Yatak Neden Küflenir?
 
Yatak Neden Küflenir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Küflenme denildiği zaman insanların akıllarına öncelikli olarak duvarlar gelse de aslında yatak küflenmesi oldukça sık rastlanan durumlardan bir tanesidir. İnsanlar ise bu sorunu çok sonrasında görmekte ve maalesef küflenme sorunu sonrasında yataklar kullanılamaz hale gelmektedir.

İnsanların yatak küflenmesi sorunu ile karşılaşmamak için öncelikli olarak doğru bir yatak seçimi yapmaları gerekiyor. Çünkü yataklar insanların vücutlarındaki nemi içerisine çekerler. Dolayısıyla yeterli şekilde hava almaması sonrasında yatak yavaş da olsa küflenmeye başlayacaktır. Bunu engellemek adına mümkün olduğu kadar geniş hücreli yatakların seçilmesi gerekiyor. Bu tarz yataklar nefes alma özellikleri sayesinde vücuttaki nemin kurumasını kolay bir şekilde gerçekleştirir ve bu sayede de küflenme sorunu da ortadan kalkar.

Yataklar genel olarak mite, bakteri, küf, mantar gibi organizmaların yaşayabilecekleri en uygun alanların başında geliyor. Bunun üzerine bir de yatağın bulunduğu alan rutubetli ve nemli ise kısa süreler sonrasında yatak küflenmesi meydana gelebilecektir. Yatakların ve diğer eşyaların küflenmemesi için düzenli olarak eşyaların havalandırılması gerekir. Böylece yatakta hava değişimi meydana gelecek ve küfün oluşabileceği alanlar ortadan kalkmış olacaktır. Küfler öncelikli olarak beyaz bir görünüme sahip olur. Daha sonrasında eğer ki gerekli müdahale edilmezse renginde koyulaşmalar başlar. Özellikle son dönemlerde satışa sunulmuş olan yataklar, küf oluşumunu engelleyecek yapıya sahip olduğundan insanlar bu tarz yatakları tercih etmeye başladılar.

Yün tarzı ürünler ile hazırlanmış olan yataklar ise yatak küflenmesi konusunda en fazla muzdarip olunan yatak çeşitlerinden bir tanesi. Bunun nedeni ise yünün vücuttaki teri kendine çekmesi ve gerektiği şekilde kurumayı başaramaması. Dolayısıyla yaz ya da kış olması fark etmez bu tarz yataklar kullanılırken yünleri belirli aralıklarla çıkartılmalı ve iyi bir şekilde temizlendikten sonra kurutulmalıdır. Havanın çok fazla nemli olmasını engellemek adına yatak odasında gerekli önlemler alınmalıdır. Çünkü %65’in üzerine çıkacak nem, başta küf olmak üzere pek çok farklı sorunun ortaya çıkmasına neden olacaktır. Odanın içerisinde gerekli düzenlemelerin yapılması sonrasında ise insanlara ciddi oranda zarar verecek küf oluşumu da ortadan kaldırılacaktır.


Saat: 01:50

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.