Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Teraslar İçin Doğru Mobilya Seçim (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/156628-teraslar-icin-dogru-mobilya-secim.html)

DeRDeST 06.06.2015 15:27

Teraslar İçin Doğru Mobilya Seçim
 
Teraslar İçin Doğru Mobilya Seçim

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Gün geçmiyor ki hayatımıza bir yenilik daha girmesin. Öyle ki bu hızlı değişime ayak uydurmak çoğu zaman insanlar için zor oluyor. İşte bunlardan biri de son dönemin trendlerinden teras.

Eskiden ısınma ve temizlik gibi zorlayıcı nedenlerden dolayı pek tercih edilmeyen teraslı evler, evinde keyif yapıp gün batımının, şehrin akıp giden hızlılığının ya da deniz manzarasının tadını çıkarmak isteyenlerin artmasıyla bir anda popüler bir hal aldı.

Gelin güzel ve trendlere uygun bir teras için düzenlemeleri birlikte yapalım, uygun mobilyaları seçelim.
  • İlk adım seçeceğiniz mobilyanın dayanıklı olması kuralı. Ne de olsa teras bir dış mekandır. Ve severek, beğenerek aldığınız bir mobilyanın ömrü kısacık olsun istemezsiniz.
  • Terasınız için ağır mobilyalardan uzak durun. Seçeceğiniz hafif mobilyalar onları rahatça hareket ettirmenizi sağlayacaktır. Bu sayede istediğiniz zaman yer değiştirebilir, zevkinize göre teras dekorasyonunu farklılaştırabilirsiniz.
  • Teras dekorasyonunda renk seçiminizde hayallerinizi sınırlamayın. Unutmayın teraslar bir anlamda hayalleriniz ile yaşadığınız gerçeğin birbirine karıştığı yerdir.
  • Mobilyada rengi tercih edin. Eğer mobilyada sadelikten yanaysanız kullanacağınız yastıklar, kırlentler renk renk, cıvıl cıvıl olsun.
  • Renkli seçimlerinizde doğal renkler kullanın. Güneş soldurmaları yaşansa dahi iki renk arasındaki fark fazla olmasın ki fazla solmuş hissi sizi rahatsız etmesin.
  • Teras, güneş alan bir alan olduğundan çok narin kumaşlar teras dekorasyonunda yasaklıdır. Aldığınız ürünlerin uzun zaman yeni gibi kalmasını istiyorsanız çabuk yıpranabilecek, ipek tarzı kumaşlardan uzak durun. Bunun yerine keten kumaşlar sizin işinizi görmeye daha yatkındır.
  • Terasınızı bahçe gibi düzenlemeyi amaçlıyorsanız koltuk ve mobilyayı daha bahçe havası yaratacak olan hasırlardan ya da bambu malzemeden seçin. Çiçeklerle büyük bir uyum içinde duracaktır.
  • Terasta koltuk ve mobilya kullanımı dışında rahat bir oturma alanı daha yaratın. Yere atacağınız büyük, renkli kocaman minderler arasına koyacağınız sevimli bir yer masası, terasınıza ayrı bir hava katacak ve sizi gün boyu koltuk, sandalye tepesinde oturmaktan kurtaracaktır.
  • Terasın korunaklı bir kısmına kuracağınız mini kitaplık için uygun renkte dekoratif raflardan yararlanın. Bu raflar, dekoratif görünümüyle terasınıza modern bir hava katacak aynı zamanda terasta keyif dolu saatler geçirmenizi sağlayacaktır.


Saat: 09:30

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.