Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Mobilya Kalitesi Nasıl Anlaşılır? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/156793-mobilya-kalitesi-nasil-anlasilir.html)

DeRDeST 07.06.2015 17:33

Mobilya Kalitesi Nasıl Anlaşılır?
 
Mobilya Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Mobilyalar günümüzde evimizin olmazsa olmazlarındandır. Dolayısıyla satın alacağımız mobilyaların uzun ömürlü olmasını isteriz. Kaliteli mobilya uzun ömürlü olan, kendisini gösteren mobilyadır. Mobilya satın alırken kaliteli olup olmadığını anlamak için birkaç noktaya dikkat etmek gerekmektedir.

Öncelikle kaliteli mobilya daima pahalı olan mobilya demek değildir. Bazen kalite fiyat ilişkisini gözden geçirmek gerekmektedir. Ucuza alıp uzun süre dayanmasını ummadığımız bazı mobilyaların beklediğimizden kaliteli olduğunu görmemiz de mümkün olabilir.

Mobilya seçiminde öncelikle kanepeyi ele alacak olursak:
  • Kanepe seçiminde ilk göze çarpan kumaşıdır. Kumaşının kullanışlı, leke tutmayan, kolay silinebilen olmasına dikkat etmeliyiz. Deri kumaş tercih edecekseniz özellikle dikkatli olmakta fayda var çünkü deri, kullanırken daha çok özen göstermenizi gerektiren bir malzemedir.
  • Kanepenin dikkat edeceğimiz bir başka özelliği ise rahat oturulabilir bir biçimde tasarlanmış olması ve yaylarının ses çıkarmaması, sağlam olmasıdır. Bu gibi özelliklerini mobilyayı deneyerek test edebiliriz.
  • Oturma alanı çıkarılabilen minderlerden oluşuyorsa minderlerin oturduğunuzda yerinde duran ve kolaylıkla kaymayan yapıda olup olmadıklarını oturarak deneyebilirsiniz.
  • Kanepenin makas mekanizmalarının da kaliteli olması önemlidir. Bunun için fırsatınız olursa ve açılır bir kanepeyse birkaç kez açıp kapatarak deneyebilirsiniz. Dahası satıcıya özelliklerini sorabilirsiniz.
  • Kanepenin belgesi varsa bunları inceleyebilir ya da bir uzmana göstererek bilgi edinebilirsiniz.
Diğer mobilyalar için ise:
  • Hangi malzemeden yapıldıklarını sorunuz. Hatta gerekirse mobilya bakmaya gitmeden önce malzemeleri ve özelliklerini araştırarak öğreniniz bu sayede satıcının size malzemesi hakkında söylediklerini rahatlıkla anlayabilir ve ona göre kararınızı verebilirsiniz. Örneğin, ‘mdf’ adı verilen malzeme ‘sunta’ ‘suntalem’ denen malzemeye göre oldukça kaliteli ve dayanıklıdır. Genellikle ucuz olması için ‘sunta’ tercih edilir. Ancak siz dayanıklı bir ürün istiyorsanız biraz daha fazla para ödeyerek ‘mdf’ olanını tercih ediniz. Dahası ‘sunta’ neme dayanıksız bir malzemedir. ‘Mdf’ ise aksine neme karşı dirençli bir ham maddedir ve uzun yıllar boyunca aşınmaz ve deforme olmaz.
  • Mobilya seçerken dikkat edilecek bir başka unsur ise işçiliğidir. Bazı mobilyalarda işçilik fazla iken bazılarında daha azdır. Az ya da çok işçilik önemli değildir. Önemli olan işçiliğinin düzgün yapılmış olmasıdır. Bunu anlamak için ise mobilyanın boyasına, zımbalarına, yapıştırmalarına yakından bakınız ve gerekirse tek tek kontrol ediniz.
Unutmayınız ki dış görünüş aldatıcıdır. Sadece rengine ve şekline aldanarak aldığınız mobilyalarınız eğer sağlam ve kaliteli değilse sizi aldığınıza pişman edecektir.


Saat: 17:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.