Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Retro Tarzı Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/158143-retro-tarzi-dekorasyon.html)

DeRDeST 27.06.2015 21:03

Retro Tarzı Dekorasyon
 
Retro Tarzı Dekorasyon

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İleri teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanan, ultra modern görünümler sunan günümüz yaşam alanlarını seviyor; ama ruhunu eksik mi buluyorsunuz? İkinci el ya da nostaljik eşyalar satan dükkanların önünden geçerken vitrine; geçmişin içimizi ısıtan atmosferlerini yansıtan eski filmlerle karşılaştığınızda ise ekrana çakılıp kalıyor musunuz? O halde dekorasyon alanında son yıllarda oldukça güçlü bir rüzgar estiren Retro akımı ile tanışma zamanınız gelmiş demektir.

Retro Tarzı Nedir?


Retro, kelime olarak “geçmişe dönüş” gibi bir anlam ifade ediyor. Retro, sadece belli bir dönemi değil yakın tarihin birkaç 10 yılını kapsayan ve geçmişten gelen pek çok tarz ve eğilimi yansıtan kapsamlı bir dekorasyon yaklaşımıdır. Yani bu tanıma göre hemen hemen her dönem Retro olarak kabul edilebilir; ama Retro tarzı dekorasyon genel olarak 50’ler, 60’lar ve 70’lerden izleri taşır. Retro dekorasyon tüm evi nostaljik eşyalarla dekore etmek anlamına gelmiyor. Bu yaklaşım, ele aldığı dönemin popüler ikonlarını, renklerini, desenleri modern öğelerle harmanlayarak yaşam alanlarına canlı, neşeli bir his getirmek üzerine şekilleniyor.

Siz de evinize Retro tarzın eğlenceli ve renkli havasını taşımak isterseniz, bu akımda yaygın olarak kullanılan dekorasyon öğeleri hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki bilgilere göz atabilirsiniz;

Mobilya: Retro tarzı mobilyalar yansıttıkları dönemin özeti niteliğindedir ve genellikle bulundukları odada dikkat çeken bir odak noktası yaratacak etkiye sahiptirler. Kanepeler geniş ve çok renkli minderleri ile öne çıkarlar. Kırmızı oturma minderleri ile parlak krom bar tabureleri, iğne ayaklı puflar bu dekorasyonun önemli öğelerindendir.

Renkler: Bir odaya Retro hava katmanın en kolay yollarından biri, duvarlarda ve eşyalarda bu akımı yansıtan renkleri seçmektir. Bu renklerin en başında açık ara farkla avokado yeşili geliyor. Bu rengi hardal sarısı ve siyah, beyaz, kırmızı kombinasyonları yakından izliyor. Mor ve canlı pembe de Retro dekorlar için tercih edilebilecek renklerden. Parlak turuncu, yeşil, indigo mavisi ve sarı dokunuşlar da dekorasyonunuzun bir parçası olabilir. Batik kumaşlar, ekose desenler ve şal baskılı detaylar da dönemsel özellikleri yansıtacaktır.

Dokular: Retro tarzı en iyi yansıtan öğelerden biri de mekânda kullanılan dokulardır. Bu tarz bir dekorasyonu düşünürken tüylü halılar, pürüzsüz plastikler, yumuşak viniller ve kadifeler aklınıza ilk gelen seçenekler olmalıdır.

Vurgular: Retro yaklaşım vurgulayıcı detayları ve aksesuarları seçerken ev sahibini tamamen özgür bırakıyor. Kabarık tüylü halılar, kapı boncukları, lav lambaları, dönemsel özellikleri yansıtan sehpa ve tabureler, cesur ve olağan dışı heykeller, sanat çalışmaları gibi...

Zemin Kaplamaları: Retro tarzda bir dekorasyon yapacaksanız zemin kaplamasında üç karakteristik seçenek öne çıkıyor; doğal ahşap kaplama, boydan boya kabarık tüylü halı ve dama desenli karolar...

Aydınlatma: Ayaklı abajurlar ve kare ya da püsküllü formda lambalar retro dekorasyon için ideal seçeneklerdir. Bunlar dışında çok renkli avizeler de tercih edilebilir.


Saat: 19:51

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.