Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Mutfak Dolabının Rengi Nasıl Seçilir? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/159508-mutfak-dolabinin-rengi-nasil-secilir.html)

DeRDeST 09.07.2015 05:48

Mutfak Dolabının Rengi Nasıl Seçilir?
 
Mutfak Dolabının Rengi Nasıl Seçilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Farklı dekorasyon modelleri ile bugün pek çok mutfak model alternatiflerini görebilmek mümkündür. Gerek seçilen renkler gerekse kullanılan malzemeler olsun son zamanlarda uygulanan dekorasyonlar şıklığın yanında oldukça kullanışlı da olabilmektedir. Mutfakta hâkimiyet sağlayan mutfak dolaplarının renklerinde doğru bir seçim sadece şık bir görünüm getirmeyecek mekâna pek çok kullanışlı faydalar da sağlayacaktır. Peki, nasıl? Bu sorunun cevabı için mutfak dolabının renginin nasıl seçilmesi gerektiğinin bilinmesi gerekecektir. Öyleyse, mutfak dolabının rengi nasıl seçilir?

Mutfak dolabının renk seçiminde öncelikle mekânın alan büyüklüğü önem teşkil etmektedir. Eğer dar alanlı küçük bir mutfak ise dolap renginde daha açık tonların kullanılması önerilir. Örneğin, krem, bej, kum beji gibi tonlar oldukça ferah ve aydınlık bir görünümü mekana kazandıracaktır. Böylece mutfak dolabı renkleri mekana kullanışlı bir özellik katmış olacaktır. Ancak mutfak oldukça geniş ve de doğal olarak büyük ise daha koyu renkler tercih edilebilir. Buradaki koyu renkler kahve tonlarında klasik bir tarzda olabilir ya da bordo, lacivert gibi koyu ancak renkli seçimler yapılarak modern bir hava da kazandırılabilir. Burada seçim tamamen zevke kalmıştır.

Mutfak dolap renginin belirlenmesinde elbette ki duvar rengi de önemlidir. Duvar ile hemen hemen aynı bir renk kullanmak dolapların mutfak içerisinde dikkat çekmemesine hatta kaybolmasına neden olmaktadır. Bu yüzden soluk, sade ve açık renkteki duvarlar için daha koyu ve canlı renkler de bir mutfak dolabı rengi seçimi yapılması önerilir.

Mutfak dolaplarının renginde modern yaratıcı tarzlar da benimsenebilir. Örneğin kontrast dekorasyonlar mekana farklı ve şık bir hava katacaktır. Beyaz duvar kağıtları, beyaz parkeler, beyaz masalar ve beyaz renkte beyaz eşyaların kullanıldığı bir mutfakta kontrast bir dekorasyon oluşturmak için siyah renkte mutfak dolapları kullanılabilir. Her ne kadar siyah rengin mutfağı karanlık ve küçük gibi göstereceğinden endişe edilse de beyaz ile yapılan kontrast bir dekorasyonda oldukça ferah ve modern bir görünüm sağlayacaktır.


Saat: 07:37

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.