Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Ev ve Dekorasyon
facebook bağlan


Masa Nasıl Hazırlanır?

Ev ve Dekorasyon kategorisinde açılmış olan Masa Nasıl Hazırlanır? konusu , Masa Nasıl Hazırlanır? Yemek türüne ve servis sırasına göre, yemek esnasında kullanılacak araçların, belirli bir düzen içerisinde yerleştirilmesiyle hazırlanan masa düzenenie ''kuver'' ismi verilir. Her bir kuver yerleşimi için ölçü, ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.07.2015, 03:23   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Masa Nasıl Hazırlanır?



Masa Nasıl Hazırlanır?


Yemek türüne ve servis sırasına göre, yemek esnasında kullanılacak araçların, belirli bir düzen içerisinde yerleştirilmesiyle hazırlanan masa düzenenie ''kuver'' ismi verilir. Her bir kuver yerleşimi için ölçü, minimum 65 cm, maksimum 85 cm arasında değişiklik gösterir.

Standart kuver araçları:
  • Masa örtüsü
  • Kapak örtü
  • Kuver tabağı
  • Kumaş peçete
  • Çatal, kaşık ve bıçak gibi metal servis aletleri
  • Ekmek tabağı
  • Bardaklar
  • Tuzluk biberlik
Farklı yiyecek ve içeceklere göre uyarlanmış servis çeşitlerine göre farklı kuver çeşitleri hazırlanır. Hazırlama amacına göre basit, tabldot, alakart ve açık büfe kuveri olmak üzere 4 tür masa yerleşimi vardır.

Basit Kuver: Çorba, ana yemek ve seçmeli tatlıdan oluşan menüler için hazırlanan masa düzenidir.
  • Molton
  • Masa örtüsü
  • Servis tabağı
  • Peçete
  • Ana yemek çatal, kaşık ve bıçağı
  • Su bardağı
  • Tuz- karabiber takımları
Çatal sağda, bıçak solda tabağın hemen yanında ve kesici yüzeyi tabağa dönük şekilde, kaşık ise bıçağın hemen yanında yer alır. Su bardağı bıçak ve kaşığın önünde, servis peçetesi ise tabağın ortasında bulunur.

Alakart Kuver

Menüsü önceden belirli olmayan, siparişten sonra hazırlanan yiyecekler için alakart kuver yerleşimi yapılır. Servis karışıklığını önlemek için ana yemek için olan kuver servisten önce tamamlanır. Diğer yemek, tatlı ve içecek servisine göre kuvere eklemeler yapılır.

Standart alakart kuver:
  • Molton
  • Masa örtüsü
  • Kapak örtü
  • Servis tabağı
  • Kumaş peçete
  • Ana yemek bıçağı
  • Ana yemek çatalı
  • Ekmek tabağı
  • Tereyağı bıçağı
  • Su ve şarap bardağı
  • Tuz- karabiber takımları
Kuver yerleşimi:
  • En soldan itibaren sırasıyla; peçete, antre çatalı, ana yemek çatalı, servis tabağı, ana yemek bıçağı, çorba kaşığı, antre bıçağı
  • Tabağın, üst sol kısmından sırasıyla; ekmek tabağı ve üzerinde tereyağı çatalı yer alır.
  • Tabağın hemen üstünden yukarıdan aşağıya; tatlı kaşığı, tatlı çatalı ve tatlı bıçağı yer alır.
  • Tabağın üst sağ kısmından sırasıyla; su bardağı, beyaz şarap bardağı ve kırmızı şarap bardağı yer alır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 4
Arafta, DeRDeST, Papatya, sarimsakli
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 17:38