Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Beyaz Eşyalar Nasıl Uzun Süre Kullanılır? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/160032-beyaz-esyalar-nasil-uzun-sure-kullanilir.html)

DeRDeST 12.07.2015 11:44

Beyaz Eşyalar Nasıl Uzun Süre Kullanılır?
 
Beyaz Eşyalar Nasıl Uzun Süre Kullanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Evimizin her odasında işlev görev beyaz eşyalar vardır. Bu beyaz eşyaları daha uzun süreli kullanabilmemiz için bazı önemli noktalara dikkat etmemiz küçük ip uçlarıyla desteklememiz gerekir. Bunun için öncelikle beyaz eşyaları kategorilere ayırmalıyız.

Buzdolapları

Buzdolaplarını kullanırken dikkat etmemiz gereken temel nokta; buzdolabının içini hava akımı olacak şekilde düzenlemektir. Dolayısıyla buzdolabını fazla doldurmamaya özen göstermeliyiz. Buzdolabı ile ilgili bir diğer nokta ise eskiyen lastiklerinin değiştirilebilir olmasıdır. Eğer bunu uygularsak buzdolabının ömrünü uzatmış performansını korumuş oluruz. Son olarak ise buzdolabının iç dış yüzeylerini ortalama 2 haftada nemli biz bezle silmeliyiz.

Derin Dondurucular

Derin dondurucuların da bakımı tıpkı buzdolapları gibidir. Yine temel nokta derin dondurucunun fazla doldurulmamasıdır.

Çamaşır Makineleri

Çamaşır makineleri için en önemli unsur kilo kapasitesinin üzerine çıkmamaktır. Eğer kapasitenin üzerine çıkarsak kazan hasar görecektir. Çamaşır makineleri için bir diğer önemli nokta ise bulunduğumuz yerin suyunun kireçli olup olmama durumuna göre kireç sökücü kullanmamızdır. Aksi takdirde çamaşır makinesinin rezistansı kireç bağlayacak ve bu durum çamaşır makinemizin ömrünü oldukça kısaltacaktır.

Elektrikli ya da Doğalgazlı Ocaklar

Ocaklarımızın uzun süreli olabilmesi için sert bir temizleyiciyle temizlememeye özen göstermeliyiz. Krem temizleyici ve yumuşak bir bezle nazikçe yapılan temizlik, çizilmelerin önüne geçecektir. Ayrıca çatlamalara karşı yüzeye ağır tencereleri sertçe koymaktan da kaçınmalıyız. Ocak temizliği için önemli olan unsur, ocağımız kirlenince hemen temizlememizdir. Aksi takdirde, sertleşmiş lekeleri sertçe silmemiz gerekecek bu da ocağa oldukça zarar verecektir.

Bulaşık Makineleri

Bulaşık makinelerindeki en büyük problem, tabakların yerleştirildiği tellerin yamulması ve filtrenin aşırı kirlenmesi sonucu bulaşık makinesinin bulaşıkları ilk günkü performansı ile yıkayamamasıdır. Bunu önlemek için yamulan telleri gerektikçe düzeltmemiz ve her zaman iyi bir bulaşık deterjanını tercih etmemiz ve bulaşıkları yemek artıklarıyla birlikte bulaşık makinesine koymamamız gerekmektedir. Bunları uyguladığımız takdirde hem bulaşık makinemiz temiz ve uzun ömürlü hem de bulaşıklarımız tertemiz olacaktır.

Mikrodalga Fırınlar

Mikrodalga fırınlar için yapmamız gereken şey temizlerken dikkatli olmaktır. Bunun için pratik çözüm ise ısıya dayanıklı bir kabın içine 1 su bardağı kadar su döküp ve mikrodalgamızın içine yerleştirip çalıştıralım. Buhar kirleri yumuşatacak ve deterjan kullanmadan mikrodalgamızı temizlemiş olacağız.

Klimalar

Üreticiler klima filtrelerinin en az yılda bir kez temizlenmesi gerektiğini tavsiye ederler. Çünkü bakımın ihmal edilmesi sadece klimamızın ömrünü kısaltmakla kalmaz bizi de hasta eder. Özellikle alerjisi olanlar ve evcil hayvan sahiplerinin buna çok daha fazla dikkat etmesi gerekir. Klimamızda biriken tozları gerekirse fön makinesi ile geçici olarak da temizleyebiliriz. Böylelikle klimamızın ömrünü uzatmış oluruz.


Saat: 02:11

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.